Općine BiHPolitika

Marošević za N1: Dolazit ćete ponovo u Vareš da zarađujete

Zdravko Marošević iz Hrvatske demokratske zajednice je za načelnika opštine Vareš izabran glasovima građana hrvatske i bošnjačke nacionalnosti. U razgovoru za N1 je poručio da je to sasvim normalno i da će se u Vareš ponovo dolaziti da ljudi zarađuju novac.

Marošević se kao načelnik Vareša poklonio bošnjačkim žrtvama iz posljednjeg rata u Stupnom Dolu. Svoj čin je objasnio sljedećim riječima:

“Ne bih rekao da je to nešto posebno. I ranije se dešavalo da jedni drugima dolazimo na obilježavanje stradanja Varešana. I bivši načelnici su se poklanjali svim žrtvama. Samo sam želio poslati poruku da čovjek koji vodi grad ima obavezu da prisustvuje tamo gdje su bile žrtve”, rekao je i dodao:

“Smatram da s ljudske dimenzije ne postoji prepreka za to. Moje je bilo da odam počast ljudima koji nisu ništa krivi. Nevine žrtve ne smijemo dijeliti jer nam to ljudska i civilizacijska norma ne dozvoljava”.

Istakao je da se uvijek zalazao za iste principe i da je za načelnika izabran na osnovu svojeg političkog rada, a ne na osnovu “propagande”.

“Mnogi nisu pokazali znanje, volju, uvjerljivost i iskrenost. Ja sam dobio plebiscitarnu podršku 90 posto Hrvata i Bošnjaka. Imam podršku svih onih koji žive u Varešu”.

Prema njegovim riječima, izborom Željka Komšića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda nije poražen Dragan Čović, već hrvatski narod i on kao načelnik. Na pitanje da li je Komšić dobrodošao u Vareš, odgovorio je:

“Nemam pravo reći da li je dobrodošao jer ovo je slobodna država. Vjerujem da će ići tamo gdje crpi legitimitet. Ne bih mu želio ugroziti gostoprimstvo”.

Za N1 je ukazao da je jedino Dragan Čović kao član Predsjedništva posjetio Vareš i pomogao ovoj lokalnoj zajednici.

Marošević je poručio i sljedeće:

“Uvijek postoje pojedinci koji žele da žive od prošlosti i od sirotinje i bijede. Ja želim da živim od uspjeha sirotinje i bijede. Moj programski cijlj je bio vratiti osmijeh na lice građana”.

Osvrnuo se i na istraživanja na lokalitetima za koje se pretpostavlja da su bogati zlatom.

“Moja poruka bosanskohercegovačkoj javnosti je da ćete dolaziti ponovo u Vareš da zarađujete. Vareš je bio i ostao industrijski grad. Zlata ima, ali zlato nije u zlatu, zlato je u ljudima”, zaključio je načelnik ove lokalne zajednice za N1.

N1 

.

Izvor: N1

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close