LifestyleModa i ljepota

Marko Feher dizajnirao je ljetne uniforme za MF banku

Banjalučki dizajner Marko Feher dizajnirao je ljetne uniforme za MF banku. Kako kaže, bio mu je izazov dizajnirati za svijet finansija, koji se razlikuje od avagardnih kreacija koje je do sada radio. Kampanju je snimio fotograf Saša Savičić.

(fbl.ba)

 

Bilo je zanimljivo kombinovati poslovni chic sa strogim imidžom koji svi mi povezujemo s bankama. Rezultat su elegantne i pomalo futurističke uniforme, koje će biti pravo osvježenje u šalter-salama MF banke, rekao je Feher.

 

MF (2)

Uniforme su svedenih linija i rađene od prirodnih materijala. Odlikuje ih funkcionalan i prepoznatljiv dizajn, kao i udobnost.

 

Pojam uniforme obično se povezuje s nečim stereotipnim i dosadnim. Međutim, ako u procesu kreiranja dopustite sebi slobodu i odmak od stereotipa, nema razloga da uniforma, iako formalna i stroga po definiciji, ne bude istovremeno sofisticirana i elegantna, izjavio je mladi dizajner.

 

MF (3)

 

Za potrebe svojih kampanja uvijek angažujemo isključivo domaće kreativce: grafičke dizajnere, kompozitore, muzičare, producente. Ovo je prvi put da smo radili ovakav projekat i drago nam je da smo imali priliku podržati jednog domaćeg modnog dizajnera. Mi smo mlada, dinamična i inovativna banka, tako da se Marko Feher svojim odvažnim stilom u potpunosti uklapa u naš način razmišljanja, izjavila je Sandra Lončo, direktorica MF banke.

 

Fehera pored vrlo specifičnog stila odlikuje i niz uspjeha na domaćoj i svjetskoj modnoj sceni, a njegov brend je svoje mjesto odnedavno našao u Londonu. Njegove revije mogle su se vidjeti na pistama u Vankuveru, Sarajevu, Ljubljani, a kao kruna svega je učestvovanje u jednom od najznačajnijih modnih događaja u svijetu –Londonskoj sedmici mode.

 

MF (4)MF (5)MF (6)

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close