Mario Kostelac iz Virovitice ima 21 godinu i već radi u Silicijskoj dolini za Palantir Tehnologies

Mario Kostelac iz Virovitice ima 21 godinu i već radi u Silicijskoj dolini za Palantir Tehnologies. To je kompanija koja se bavi rješavanjem problema s kojima se drugi boje uhvatiti u koštac. Razvili su mrežu za razotkrivanje otmica i trgovanja djecom, pomogli su u obnavljanju nakon prirodnih katastrofa, itd. Obično se njihova rješenja nalaze tamo gdje je potrebna analiza ogromne količine podataka.

Na natječaj za stažiranje u ovoj prestižnoj kompaniji Mario se prijavio krajem oktobra prošle godine, a u januaru ove godine selekcijom je dobio posao. Od njega su zahtijevali osnovne inžinjerske karakteristike: upotreba matematike i mogućnost apstraktnog razmišljanja.

”Osjećaj koji me prožimao kada sam dobio ponudu da preko ljeta dođem raditi u Silicijsku dolinu je bio otprilike jednak kao i kada skačeš bungee – pun adrenalina do daske. Nakon početnog uzbuđenja ostao je osjećaj odgovornosti – opravdati ponudu i pokazati što znam”, rekao je Mario.

U sklopu stažiranja u Palantiru održano je natjecanje u programiranju (hackweek) na kojemu su sudjelovali svi polaznici. Mario je bio član pobjedničke ekipe.

”Ove godine je bilo prijavljeno preko 30 ekipa, a pobijedila je ekipa čiji sam član bio i ja. Osjećaj? Nakon stotinjak sati koje sam proveo u uredu te sedmice, bilo je jako dobro čuti i da se stvar nije srušila na demou. Pobjeda je bila samo dodatno priznanje”, rekao je Mario.

Nakon stažiranja, Mario se vraća u Hrvatsku gdje studira Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Mario poručuje: Učite od ljudi koji su pametniji od vas i ne bojte se pokazati što znate.

Dnevnik.hr

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close