Maratonska sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona

31. sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, okončana sinoć oko 22 i 30, ući će u istoriju kao maratonska, najduža u dosadašnjem radu kantonalnog parlamenta. Pet sati je trajala rasprava o Prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica, koja je usvojena voljom većine i na rok važenja do 31.12.2013.

Zastupnici su jučer popodne dali saglasnost na zaključenje Ugovora između Federacije BiH i Zeničko-dobojskog kantona o reprogramiranju obaveza nastalih po osnovu treće tranše Stand by aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom. – Prošao je grejs period na kredit od 15 milina maraka od MMF-a, a prolongiranje plaćanja pristiglih obaveza je u ovom momentu veoma značajno za Kanton, – ocjenio je premijer Plevljak.

Zastupnici su, prije nego što su ih donijeli, opširno diskutovali i o Finansijskom planu kantonalnog Zavoda zdrvastvenog osiguranja za prošlu, rabelansu plana za ovu, a data je i saglasnost na budžet Zavoda za 2013. godinu, u planiranom iznosu od 143,2 miliona KM.

Skupština je do kraja sjednice prihvatila informaciju o dostignutom stanju u oblastima raseljenih lica i povratnika, kao i Izvještaj o epidemiološkoj situaciji za prvih šest mjeseci ove godine.
rtvze.ba – /S.G./

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close