Malkočević: Možemo izboriti elitni krug kvalifikacija, Ukrajina favorit ”na papiru”

Malkočević: Možemo izboriti elitni krug kvalifikacija, Ukrajina favorit ”na papiru”

 

Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okončala je četverodnevne pripreme za nastup u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo, koje će od 26. do 31. oktobra biti održane u Moldaviji.

Mladi bh. nogometaši spremni su za kvalifikacioni ciklus, a selektor Sakib Malkočević je zadovoljan formom i zdravstvenim stanjem njegovog tima koji će u Moldaviji igrati u grupi s domaćom selekcijom te ekipama Ukrajine i Estonije.

– Najbitnije je da su svi igrači zdravi. Igramo protiv ekipa koje gaje ruski stil igre, koje su fizički snažne i puno trče. Pred nama je težak zadatak, ali u prethodnim godinama smo pobjeđivali i jače protivnike, tako da vjerujem da možemo izboriti jedno od prva dva mjesta u grupi koja vode u elitni krug kvalifikacija. Ukrajina je favorit ”na papiru”, ali svi timovi su dovoljno snažni da se bore za prva dva mjesta – izjavio je Malkočević.

Selektor BiH ističe da je kadetska reprezentacija BiH, zahvaljujući dobrim rezultatima u proteklim kvalifikacijama, napredovala na UEFA rang listi za dvanaest mjesta, zbog čega će već naredna generacija igrača do 17 godina imati lakši posao u kvalfikacijama.

– Budućim kadetskim selekcijama BiH posao će biti olakšan s obzirom na to da će BiH ulaziti u žrijeb iz drugog jakosnog šešira. Trenutno smo u trećem šeširu, zbog čega u svakom kvalifikacionom ciklusu protiv sebe imamo dva jaka protivnika. Plasman u elitnu rundu kvalifikacija za našu selekciju je veliki uspjeh, a to nam je ujedno i glavni cilj ovog kvalifikacionog ciklusa – objasnio je Malkočević.

Bh. kadeti prvu utakmicu kvalifikacija u Moldaviji igraju  26. oktobra protiv Estonije, dva dana kasnije će odmjeriti snage s Moldavijom, dok će posljednji meč grupe igrati 31. oktobra protiv Ukrajine. Najbolje dvije ekipe u grupi će se plasirati u elitni krug kvalifikacija.

 

Autor: Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close