LifestyleZdravlje

Mali heroj iz Kaknja operisan u Istanbulu: Ljubav će mu dati snagu za oporavak

Sedmogodišnji Evelin Alajbegović iz Kaknja, kojem je dijagnosticiran tumor na mozgu, operisan je jučer na klinici Medipol Mega u Istanbulu.

Mali heroj je dobro podnio prvu i, kako kaže prijatelj porodice Alajbegović Edin Bjelopoljak, glavnu operaciju.

– Dokotor Nejat Akalan je obavio prvu operaciju. Kažem prvu i glavnu jer bi ih trebalo biti još. No, za sada je najbitnije da je ova protekla u najboljem redu.

Ujedinio dobre ljude

Mali heroj iz Kaknja koji je u svojoj želji za životom ujedio sve dobre Bosance i Hercegovce iz svih dijelova države, pa i onih koji sada žive u drugim dijelovima svijeta, trenutno se nalazi na intenzivnoj njezi.

– Evelin je dobro reagovao na operaciju. Otvorio je oči nakon zahvata, pomjera prstima, njegovo tijelo pokazuje reakcije. To je dobar znak, kazao je Bjelopoljak.

Roditelji sedmogodišnjaka Saliha i Abdulah Alajbegović trenutno su u Istanbulu na klinici uz svog sina.

– Dr. Akalan je na jedan ljudski način uključio roditelje u cijelu ovu priču. Njegov je zahtjev da roditelji budu uz Evelina. Ipak, oni najbolje mogu da ocijene Evelinov napredak i da mu daju ljubav, topao zagrljaj, utjehu… Ljubav će mu dati snage za oporavak, kazao je Bjelopoljak.

Ljubavi i ljudskosti zasigurno nije nedostajalo u teškim trenutcima kroz koje je prolazio mali Evelin i njegova porodica otkako mu je dijagnosticiran tumor.

– Svi smo bili uz Evelina, roditelji su zahvalni na pomoći i podršci svih dobrih ljudi koji su pomogli. No, oporavak je dugotrajan i iscrpan. To je proces koji će zahtjevati mnogo strpljenja. To je proces u kojem se treba pomoći i roditeljima sedmogodišnjaka. I njima dati snagu da ne posustanu, da izdrže, priča Bjelopoljak.

U petak u 14 sati je zakazan sastanak sa doktorima, roditeljima i svima koji su intenzivno uključeni u liječenje Evelina.

– Ne znam da li ću ići za Isanbul. Volio bih. Mada nije fer da nekoliko puta letim za Evelina, a za neko drugo dijete ni jednom. Imamo mi još bolesne djece . Znate… moramo pomoći i njima, kazao je Bjelopoljak, koji je, koliko god se trudio da ostane objektivan jer je to i jedini način da pomogne, ipak emotivan kada se radi o Evelinovoj borbi za život.

Zahvalnost

Roditelji Evelina su na Facebook stranici objavili zahvalu prijatelju Edinu Bjelopoljaku koji je bio uz njih u najtežim trenutcima.

– Hvala im. Ja sada pokušavam da pomognem malom Viktoru iz Istočnog Sarajeva koji ima sličnu dijagnozu. I on nije jedini čiji roditelji su mi se javili za pomoć. Pokušavam porodicama da sugerišem da se nađu pouzdanu osobu koja je vješta u komunikaciji, pismena i objektivna. To je osoba koja najviše može pomoći u ovakvim slučajevima, kaže Bjelopoljak, koji se trudi pomoći onima kojima je potreban.

Oslobođenje

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close