NogometSport

Matan: Turnir u Poljskoj će dobro poslužiti za kvalifikacije

Futsal reprezentaciju Bosne i Hercegovine krajem januara očekuje prijateljski turnir u Poljskoj, gdje će pored domaćina učestovati još Finska i Slovenija.

Selektor bh. tima Boro Matan o ovoj reprezentativnoj akciji istakao je da njegove igrače očekuje nova, kvalitetna provjera, tri dobre i zanimljive utakmice.

– Igrači su na pauzi, ali ćemo se okupiti ranije i kroz pet ili šest treninga nastojati da budemo što spremniji za turnir i pokušamo ostvariti dobar rezultat. U svakom slučaju utakmice u Poljskoj će nam dobro poslužiti u sklopu priprema za kvalifikacije – rekao je Matan.

On je u prethodnom periodu u reprezentaciju uveo i nekoliko novih igrača, a cilj je bio, kako je istakao, da u ekipu pridoda i mlade igrače.

– Neki su opravdali očekivanja više, neki manje, ali smo sada sigurno u situaciji da imamo barem dvadesetak igrača na koje uvijek možemo računati – poručio je selektor.

Naveo je da je zadovoljan i okupljanjima koja su imali igrači mlađi od 21 godine.

– Odlična stvar koju je NSBiH organizovao je i dvomeč s Francuskom, koji su imali momci mlađi od 21 godine. Ti igrači su na pravi način iskoristili ukazanu šansu i pokazali da se na njih mora obratiti pozornost. Naravno, mi nastavljamo da ih pratimo kroz prvenstvo i računamo na njih u budućnosti – izjavio je Matan, saopćeno je iz NSBiH.

Selektor i njegovi saradnici već razmišljaju o obavezama koje čekaju futsal reprezentaciju BiH u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo.

– Imamo dovoljno vremena, te kroz okupljanja i utakmice smatram da ćemo biti spremni za izazove koji nas očekuju. Azerbejdžan je domaćin kvalifikacionog turnira i selekcija koja je na žrijebanju bila u prvoj jakosnoj skupini. S tim u vezi oni su sigurno favoriti u grupi, ali pratimo i šta se tamo dešava, znamo šta možemo očekivati od njih. Mogli smo dobiti i teže i lakše protivnike od Mađarske. Oni se često okupljaju i analiziramo i njihove pripremne mečeve. Realno je da susret sa njima bude odlučujući za drugo mjesto u grupi i baraž. Do početka kvalifikacija ćemo imati pravu informaciju o protivnicima – zaključio je Matan.

(FENA)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close