Maglajska policija istukla ljude koji su došli po hranu?

Da je bilo lopovluka i krađa prilikom dostave hrane u Maglaj, jedan od najugroženijih gradova u Bosni i Hercegovini, javnost su od početka akcija humanitarne pomoći upozoravali mnogi građani, volonteri, pa čak i same žrtve poplava. Sada do nas dolaze nove informacije, zahvaljujući facebook grupi „Informacije iz Maglaja“ gdje je Maglajka Arjana Latifović objavila status koji možete pročitati ispod.

Svjedoci tvrde kako su pojedinci odlučili u svemu izvući svoju korist tako što hranu smještaju u magacin i dalje je prodaju. Kada je nekoliko osoba otišlo da traži hranu, dobili su batine.

Kćerka čovjeka koji je pretučen, Latifović piše ovako „dragi ljudi MAGLAJSKA POLICIJA je istukla mog oca Zlatana Latifovića, rodicu Nerminku Gracić, brata Miralema Latifovića, zbog toga što smo otišli tražiti hljeba da jedemo u Primusov magazin… Postoje video dokazi kako Atifov sin iznosi u autu hranu i hljeb i nosi u Kosovu da može prodavati… Nama su rekli da hrane nema… Uspjeli smo preko ograde/kapije ući u vidjeli smo svojim očima veliku količinu hrane i vode… ljudi… dokle god sjedite i molite, umrijet ćete od gladi”.

Dodala je kako će ubrzo objaviti i video kao dokaz ovom događaju.

Radiosarajevo.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close