Maglaj: Prijava zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških tjelesnih povreda

Dana 27.06.2014. godine, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona je od strane Policijske stanice Maglaj dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca protiv lica:

– G.T., rođenog 1982. godine, iz Maglaja, i

– jednog NN lica,

zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela „Nasilničko ponašanje“, iz člana 362., i „Teška tjelesna ozljeda“, iz člana 172., a u vezi sa članom 54. Krivičnog zakona FBiH.

Kako je utvrđeno poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika, navedena lica su u toku noći 25/26.06.2014. godine, u mjestu Moševac, općina Maglaj, u ugostiteljskom objektu „Bistrica“, učestvovala u fizičkom napadu na lica S.R. i A.A., kojom prilikom je navedeni S.R. zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Nakon dokumentovanja navedenih krivičnih djela, lice G.T. je uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca predato Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na nadležnost i dalje postupanje, dok se od strane policijskih službenika poduzimaju aktivnosti na utvrđivanju identiteta, pronalasku i lišavanju slobode drugog lica koje se sumnjiči da je učestvovalo u izvršenju navedenih krivičnih djela.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close