Lonely Planet: BiH na listi deset najboljih turističkih destinacija

Pronaći destinaciju na kojoj je isplativo potrošiti ušteđevinu za putovanje nije lak posao. A da ujedno destinacjia vrijedi posjete. Lonely Planet je jedna od najpopularnijih web adresa za turizam i redovno kreiraju liste mjesta koja vrijedi posjetiti.

Bosna i Hercegovina i ranije je bila zanimljiva destinacija i često predlagana na osnovu različitih kriterija, a ovaj put je to spisak najboljih pristupačnih destinacija – zemalja gdje je omjer cijena i ponude koju će neko dobiti dobar i koje su prijateljski prema novčanicima.

Od njih deset naša zemlja je na petom mjestu, a na Lonely Planetu za BiH su napisali kako bi jedini problem mogao biti to što bi nestabilnost nekih valuta mogla biti problema, ali da je i to zanemarivo. Većina turista u BiH će se osjećati vrlo ugodno kad je riječ o novcu. Jeftin smještaj, hrana i međugradski prijevoz u kombinaciji s povijesnim gradovima (Sarajevo, Mostar…) zatim povoljna adrenalinska ponuda (rafting na Uni i skijanje) odlični su za sve koji žele dobro putovati i ne potrošiti previše novca.

Na popisu su i Estonija, gradovi Vijetnama, Istočna Afrika, Novi Meksiko, Galicija u Španiji, Quebec u Kanadi, Costa Rica, Istočni Timor i Zapadna Aistralija.

 

(Bportal.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close