Kultura življenjaLifestyle

Ljude nikada ne procijenjujete na prvi pogled

PRIČA O VUČICI: Potresna pouka koja će vas naučiti da ljude nikada ne procijenjujete na prvi pogled

Čovjek od 70 godina koji se bavio stočarstvom ispričao je priču iz svog života koju nikad neće zaboraviti.

Starac započe priču:

“Bilo mi je 20 i neka kad sam naišao na kuče u šumi uzeo ga sebi i prisvojio. Prolazili su mjeseci i komšije mi počeše govoriti da sve više liči na vučicu i da treba da je se riješim. Bio sam mlad i nisam nikoga htio da slušam, bila mi je privržena, gdje god da sam išao išla bi sa mnom i čekala me. I prošle su i godine…

Jednog dana kad sam bio malo prilegao kroz san sam čuo neku buku, režanje i cviljenje, dok sam došao sebi i ustao, sve je utihnulo, izašao sam napolje i ugledao čitavo stado ovaca poklano, a vučica sva u krvi sjedi i gleda pravo ka meni malo od straha malo od bijesa. Utrčao sam u kuću, uzeo pušku i ubio je na licu mjesta”, piše “Prva.rs“, te nastavlja:

“Nisam znao šta da radim sa ovcama, pa sam pozvao komšije da ih odnesu dok se meso još nije ukvarilo. Sklanjanjem ovaca, među njima smo pronašli tri zaklana odrasla vuka i tek tad sam shvatio šta sam uradio!”

Pouka:

“Nije uvijek sve kao što izgleda – Nikada ne procijenjujte ljude i situacije na osnovu onoga što vidite na prvi pogled.”

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close