Ljevaković: Ne može se iftariti u pivnici niti se može bajramovati uz vino

Ne mogu se iftari organizirati u pivnicama, niti se može bajramovati uz vino, a to nije primjereno naročito u zemlji gdje vjernici imaju izbora i mnogo objekata u kojima se ne nude zabranjene stvari, kazao je za bh. novinsku agenciju Patria Enes Ljevaković, profesor sa Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu i sarajevski muftija.

Tokom svetog mjeseca ramazana mnogi ugostiteljski objekti u Sarajevu natječu se ko će postačima prirediti bolji iftarski meni, a nakon ramazana koji od njih će imati bolje bajramsko sijelo. Tako, Pivnica Sarajevo postačima nudi iftarski meni za samo 15 KM u prekrasnom ambijentu. Peoples Club Sarajlijama nudi da Bajram provedu uz najbolje vino i najbolju muziku, a garantuju i najluđu atmosferu u gradu za ovaj islamski praznik.

– Islamska zajednica je prije nekoliko godina kritikovala takozvane bajramske derneke koji se priređuju po nekim ugostiteljskim objektima, i čini mi se da su takve stvari u posljednje vrijeme dosta splahnule – kaže profesor Ljevaković.

– Naravno da nije uredu, da nije primjereno obilježavati iftar ili Bajram u takvom ambijentu – upozorio je profesor Ljevaković, piše Patria.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close