LifestyleVisokoZdravlje

Ljekovitost energije Bosanskih piramida

LJEKOVITOST ENERGIJE BOSANSKIH PIRAMIDA

  1. Povecanje kapaciteta pluca
  2. Nivo glukoze u krvi
  3. Krvni pritisak
  4. Opce stanje organizma
  5. Aura
  6. Obrazlozenje

 

POVEĆANJE KAPACITETA PLUĆA

Sedamnaestogodišnja Slovakinja Veronika Vrankova iz grada Njitra stigla je u Visoko zbog problema sa disajnim putevim po preporuci češkog ljekara  Petera Hajduka, specijaliste sa Klinike za plućne bolesti u Pragu. Njena priča počinje jos 2013 kada je zbog upalne ciste i otežanog disanja, kapacitet funkcije pluća bio reduciran na 47%. Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja Veronika je nedugo nakon uspostavljene dijagnoze bila podvrgnuta operativnom zahvatu desnog plućnog krila.  Program postoperativnog oporavka, kojim je rukovodio prof. Hajduk, zasnivao se na terapiji pomoću biorezonance, korištenjem prirodnih preparata i  vitamina C. U program rehabilitacije ugledni specijalista uvrstio je i putovanje u Visoko zbog  visoke koncentracije negativnih jona u Podzemnom labirintu Ravne. Nakon dva putovanja u Visoko zbog terapije u tunelu Ravne, mlada Slovakinja je vidno osjetila poboljšanje svog zdravstvenog stanja.  Prvi put nakon dvije godine nije osjetila bol i probadanje u grudima od čega je patila već duži period. Cjelokupan proces liječenja koji je podrazumjevao i boravke u prahistorijskom labirintu, u konačnici je rezultirao povećanjem kapaciteta pluća sa prvobitnih 47% na trenutnih 84 %. Za vrijeme drugog boravka u Visokom Veronika je volonterski učestvovala u raščišćavanju novih sekcija u prahistorijskom labirintu, a na licu joj se vidio osmjeh i zadovoljstvo.

ImageImage
Veronika Vrankova

Snimak pluća Veronike Vrankove prije dolaska u Podzemni labirint Ravne u Visokom


NIVO GLUKOZE U KRVIPod pokroviteljstvom češkog časopisa “WM Magazine” u Visokom je početkom 2015. boravio tim koji je posebnu pozornost obratio mjerenjima nivoa glukoze. Učesniku eksperimenta Jirki iz Praga (58 godina) je mjeren nivo šećera u krvi 45 minuta prije ulaska u podzemne tunele. Nivo je iznosio 7,8 mmo/l (rizična grupa). Nakon jednosatnog boravka nivo se spustio na 5,1 mmo/l (normalan nivo). Drugi ispitanik Karel je prije ulaska imao nivo od 10,5 mmo/l, a nakon boravka u prahistorijskim tunelima nivo se spustio na 5,7 mmo/l. Monitor je vršila glavna doktorica bolnice u Pragu koja nije imala adekvatnog objašnjenja za ovu pojavu. Nakon povratka u Prag ispitanici su 14 dana zadrža;o blagotvorni utjecaj boravka u tunelu da bi im se nakon toga, a uslijed vraćanja ranijim životnim navikama i nepravilnoj ishrani, nivo počeo blago povećavati

ImageImage

KRVNI PRITISAK

Turkinja Sevim Mujevia (54 godine) iz Istanbula, imala je stalne probleme s visokim krvnim pritiskom u periodu 2004.-2014 koji se dizao na nivo 220/135. Nakon što je počela redovno posjećivati kompleks tunela ispod Bosanske doline piramida, krvni pritisak više nikada nije išao iznad 140/90.

Image
Sevim Mujevia, lijevo, ispred ulaza u tunele ispod piramida u Visokom

OPĆE STANJE ORGANIZMA

“Provela sam 40 minuta u tunelima Ravne 7. jula 2015. s prijatlejicom iz Slovenije. Opustile smo se u Ljekovitoj komori, a onda posjetile sve keramičke blokove i ostale zadivljene koliko se novog otkrilo. Nakon izlaska imale smo osjećaj da smo spavale 10 sati, a ne da smo upravo došli s putovanja autobusom iz Slovenije. Pritiska u mojim očima i zamagljenost koju sam imala nakon putovanja su nestali, a mi smo produžili za Sarajevo”. Asja Dupanović

Image

KLAUSTROFOBIJA I SLAB APETIT

“Malo sam klaustrofobična i nisam se osjećala dobro to jutro kada sam trebala ići prema tunelima Ravne. No, kako smo ulazili u tunele, osjećaji umora i nelagode su nestali. Ono što me je šokiralo je bio zrak kojeg smo disali. Izgledalo je kao da smo u šumi na vrhu planine! Definitivno sam izašla boljeg raspoloženja. Nakon toga sam otisla na ručak sa šestogodisnjom kćerkom i jeli smo bolje nego ikada u životu, mada moja kćerka Alma ima problema s apetitom. Ljudi mi kažu da je to auto sugestija, ali znate šta: i da jeste, nije me briga, jer mi je bilo tako dobro!” Arijana Mangafić, 1. august 2015.

Image

AURA

Slovenski inžinjer Janez Pelko, koristio je opremu ruskog profesora Vladimira Korotkova (Univerzitet u St. Petersburgu) za snimanje aure, bioenergetskog omotača oko ljudskog organizma. Studija je obuhvatila reprezentativni uzorak od 160 ispitanika (muški/ženski, stari/mladi, turisti, volonteri, stalni radnici, itd.). Rezultati su pokazali da jednosatni boravak u Podzemnom labirintu Ravne dovodi do unaprijeđenja aure, dakle zaštitnog energetsko/imunitetnog omotača, u 82% slučajeva. Riječ je uglavnom o osobama koji dolaze prvi put ili su tu nekoliko puta. U 15% slučajeva (stalni radnici i volonteri) bioenergetski omotač je stabilan, kontinuiran, bez većih promjena. Najslabiji rezultati su kod osoba koji su se izjašnjavali kao “skeptici” (otpor prema piramidama u Visokom) ili su nosili neadekvatnu odjeću (na primjer PVC, umjesto pamučne ili vunene prirodne odjeće).

Image

Primjeri aure, bioenergetskog zaštitnog omotača oko ljudskog tijela, kod nekoliko ispitanika


OBRAZLOŽENJE

Na pet međunarodnih naučnih konferencija o bosanskim piramidama održanih 2008, 2011., 2012., 2013. i 2014. stručnjaci su dali interdisciplinarna naučna objašnjenja ljekovitosti energije piramida. Na piramidama u Visokom i u podzemim tunelima izmjereno je stalno prisustvo blagotvornog elektromagnetizma i ultrazvuka od 28 kHz, Šumanove rezonance od 7,83 Hz (najbolje energetsko polje za fizičke, umne i duhovne sposobnosti čovjeka), visoke koncentracije negativnih iona do 60.000 u kubnom centimetru (deset puta viša koncentracija nego, na primjer u šumi na planini Igman), te odsustvo štetnih kosmičkih zračenja i prirodne radioaktivnosti. U tim uslovima ćelije organizma započinju proces regeneracije.

NAPOMENA REDAKCIJE: Fondacija “Arheološki park Bosanska piramida Sunca” se bavi naučno-arheološkim istraživanjima te prenosi izjave i svjedočanstva posjetilaca, ali ne daje nikakve zdravstvene garancije.

TUNELSKI KOMPLEKS JE OTVOREN SVIH 365 DANA GODISNJE.

Službena stranica Fondacije: : www.piramidasunca.ba
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close