Najmlađa majka – Lina Medina, sa 5 godina 8 meseci je rodila prvo dete

Lina Medina je rođena 27. septembra 1933. u Paurange. U uzrastu od 5 godina 8 meseci, ona je rodila prvo dete 14. maja 1939. ona i dalje drži rekord za najmlađe majke na svetu.

Lina Medina roditelji su mislili da njihova 5-godišnja ćerka ima ogroman tumor u stomaku pa je njen otac odveo u bolnicu, samo nešto više od mesec dana kasnije; rodila je dečaka.

Rođen u terminu u Lima porodiljskog klinici, njeno dete je izvadjeno kroz carski operacije (dr LOZADA i Busalleu, operatera, dr Colretta, anesteziolog). Dete (dečak), težine 2.700 grama, bilo je dobro formirano i u dobrom zdravstvenom stanju. Dete i majka bili su u stanju nakon samo nekoliko dana da napuste kliniku.

Doktor Lozada je sprovela veoma detaljne studije, jer dijagnostikovanu trudnoću izazvaolo je mnogo radoznalosti u zemlji, Posmatrali stanje funkcionalnosti malog decaka i majke koja je počela menstruaciju u uzrastu od 8 meseci. U četiri godine ona je već razvila grudi, kao i stidne dlake, njeno telo se nosilo sa proporcijama pomalo neverovatnim i njene kosti očvršćavaju mnogo naprednije koje se ne mogu često vidjeti u slučajevima takve prerane trudnoće. ”

Dete je nazvan Gerardo, koji je ime jednog od lekara koji je prisustvovao carskom rezu i koji je postao njihov mentor. Kada je dostigao 10 godina starosti, otkrio je da je osoba sa kojom je odrastao verovao da je njegova sestra a ona je zapravo njegova majka.

U nedelju Gerado se rodio, priča je bila svuda po novinama.

Gerardo je umro 1979. godine u 40 godina od bolesti koja napada koštanu srž tela, ali je rekao da nije bilo jasno da li postoji veza sa njegovom bolešću i činjenicama da njegova majka bila tako mlada u trenutku njegovog rođenja.”

Lina je kasnije u braku preko 25 godina i 1972. godine imala je drugog sina, koji je rodjen 33 godina nakon prvog.

Prvimedij.com

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close