Lijanović: Podnijet ću tužbu zbog medijske hajke

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH i dopremijer Jerko Ivanković Lijanović pokrenut će sudski proces protiv Dnevnog avaza, u cilju zaštite svog osobnog integriteta i zaštite integriteta institucija koje predstavlja, navodi se u saopćenju iz Ministarstva.
– Posljednji navodi u pomenutoj dnevnoj novini objavljeni u izdanju od 16.01.2013.godine na strani br. 8, uistinu su odraz upravo tendenciozne medijske hajke koja za cilj ima pokušaj degradiranja i lažima omalovažavanja dopremijerove i ministrove bespoštedne borbe za boljitak poljoprivredne proizvodnje, poboljšanja uvjeta za proizvodnju i sistema koji tu oblast uređuje, te omalovažavanje jasnih i vidljivih rezultata koje taj angažman producira, navodi se u saopćenju iz MInistarstva uz koje je javnosti dostavljen sporazum postignut 14.1.2013. godine između predstavnika poljoprivrednika i ministra, a koji kakos e navodi na jasan način demantuje laž iz naslova „Lijanović dijeli 68 miliona KM svojim udruženjima“.
Kako stoji u pomenutom Sporazumu, a što je i prezentirano u ministrovom obraćanju javnosti nakon potpisa istog, jasno je navedeno kako se prijedlogom Programa za 2013. godinu ukidaju izdavjanja za udruženja, zadruge i saveze poljoprivrednika. Na ovaj način, mimo tendencioznog i lažnog naslova, ovo potvrđuje i činjenicu da “tajnog sastajanja ministra i poljoprivrednika“, kako pominje novinar ove dnevne novine, uistinu nije bilo. U prilog ovome, da sastajanje nije bilo tajno, ide i činjenica da je kabinet ministra uredno je najavio obraćanje javnosti nakon sastanka sa poljoprivrednicima, na osnovu čega su se predstavnici medija i odazvali ovom pozivu. Također, i Savez poljoprivrednih udruženja Federacije BiH je javnosti blagovremeno najavio ovaj susret.
Izjave pojedinaca prezentirane u pomenutom tekstu, također su dio orkestrirane hajke protiv svega onog pozitivnog što radi ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i dopremijer FBiH, Jerko Ivanković Lijanović, a to su zaštita principa transparentnosti i sistemskog jačanja proizvodnje, a ne sive ekonomije i nelegalnog tržišta, navodi se u saopćenju i dodaje da su sva izdvajanja dostupna javnosti, odnosno poticaji za poljoproprivrednike, te da navod da niko ne zna gdje je 25 miliona KM, također predstavljaju dio pomenute hajke protiv ministra i dopremijera Ivankovića Lijanovića.

indikator.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close