-TopSLIDEBiHPolitika

Lideri vladajuće koalicije: Novi Izborni zakon u narednih 10 dana

RS će sutra usvojiti svoj izborni zakon, ali da će dati vremena kolegama iz Federacije BiH da se usaglase.

U Istočnom Sarajevu je okončan sastanak lidera koalicije na državnom nivou.

– Žao nam je svima što je došlo do neke vrste zastoja. Nakon dobijanja statusa kandidata došli smo u situaciju da tražimo rješenja. Ja sam stava, a većina se slaže da lokalni ljudi trebaju donositi odluke. Dogovorili smo da pošaljemo prijedlog Izbornog zakona u Parlamentarnu skupštinu, rekao je Milorad Dodik.

– Čini mi se da je rješenje da do idućeg petka usvojimo Izborni zakon u Parlementu BiH, rekao je lider HDZ-a Dragan Čović.

– Svima nam je žao da je nakon onog zamaha otvaranjem pregovora došlo do zastoja. Zaključili smo da smo opredijeljeni da se vratimo na evropski put i da ga deblokiramo. Dogovorili smo se da u narednom periodu ponudimo Izborni zakon u proceduru u Parlament BiH, rekao je lider SDP-a Nermin Nikšić.

– Vrlo težak sastanak. Imamo suprotne stavove po mnogim pitanjima, ali domaći lideri moraju naći dogovor. Imamo malo vremena, pokušaćemo u sedam do deset dana imati Izborni zakon, rekao je lider NIP-a Elmedin Konaković.

Nenad Stevandić je rekao da će RS sutra usvojiti svoj izborni zakon, ali da će dati vremena kolegama iz Federacije BiH da se usaglase.

(Vijesti.ba)

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close