Lice Č.A. iz Kaknja prijavljeno Kantonalnom tužilaštvu ZDK zbog razbojništva

Dana 22.11.2014. godine, u 19,00 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Kakanj je prijavljeno da je u ulici Mehmeda Skopljaka u Kaknju, od strane jednog nepoznatog maskiranog lica izvršeno razbojništvo nad radnicom trgovinske radnje „H&M”, vlasništvo K.H. iz Kaknja, te da je tom prilikom od iste, uz prijetnju upotrebom noža, oduzeta određena količina novca, nakon čega se izvršilac krivičnog djela udaljio u nepoznatom pravcu.

Odmah nakon prijave o izvršenju krivičnog djela, angažovani su svi raspoloživi policijski službenici Policijske stanice Kakanj koji su poduzeli aktivnosti na pretrazi terena, kao i druge operativne mjere i radnje u cilju pronalaska izvršioca navedenog krivičnog djela. O izvršenom krivičnom djelu odmah je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK koji je izašao na lice mjesta, te rukovodio uviđajnim radnjama vršenim od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Kakanj.

Operativnim aktivnostima poduzimanim na terenu došlo se do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti lice Č.A. iz Kaknja. U skladu sa prikupljenim informacijama, navedeno lice je dana 24.11.2014. godine pronađeno, lišeno slobode, te je nad istim u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada. U sklopu poduzetih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Kantonalnog suda u Zenici, dana 25.11.2014. godine, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su u ulici Rudi Čajavec u Kaknju, izvršili pretres stana koji koristi lice Č.A., kojom prilikom je pronađen nož za koji su postojale sumnje da je korišten tokom izvršenja krivičnog djela. Istog dana, u mjestu Moščanica, općina Zenica, policijski službenici policijskih stanica Kakanj i Centar izvršili su pretres kuće, vlasništvo Š.M., inače bliskog srodnika osumnjičenog, kojom prilikom je pronađena jedna crna kapa, tzv. fantomka, za koju su postojale sumnje da je korištena tokom izvršenja krivičnog djela. Sporni predmeti pronađeni prilikom navedenih pretresa su oduzeti i bit će predmetom potrebnih vještačenja.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona je dana 26.11.2014. godine, od strane Policijske stanice Kakanj dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica:

– Č.A., rođenog 1991. godine, iz Kaknja,

zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Razbojništvo“ iz člana 289. stav 2. Krivičnog zakona FBiH. Prijavljeno lice je zajedno sa izvještajem predato Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na nadležnost i dalje postupanje.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close