Kriminalistički istražitelji prilikom pretresa u Zavidovićima pronašli opojnu drogu

Dana 26.11.2014. godine, službenici Policijske stanice Zavidovići su, u skladu sa naredbom Općinskog suda u Zavidovićima, izvršili pretres stana vlasništvo lica H.T.. Vršenju pretresa se pristupilo nakon određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima vlasnika stana kao i lica S.E., za koje se raspolagalo informacijama da često boravi u navedenom stanu.

Izvršenim pretresom stana policijski službenici su pronašli 14 pakovanja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, skrivenih ispod poklopca u vodokotliću.

Lica H.T. i S.E. su lišena slobode i sprovedena u službene prostorije gdje su i zadržana i gdje je nad istim od strane operativnih službenika zavedena kriminalistička obrada, te se pristupilo dokumentovanju krivičnih djela počinjenih od strane navedenih lica.

Pronađena biljna materija je privremeno oduzeta i bit će dostavljena Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona radi vršenja potrebnih vještačenja, a nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Zavidovići biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica H.T. i S.E., zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz člana 239. Krivičnog zakona FBiH.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close