Ostali sportoviSport

Lejla Tanović slavila u Vodicama i osvojila šesto mjesto u Kamniku

Takmičarka profesionalnog tima SMF iz Grčke veoma jaku formu pokazala je i na UCI C2 utrci u Vodicama gdje je osvojila prvo mjesto i novih 30 UCI bodova. Ovo je druga pobjeda na međunarodnoj UCI utrci za Lejlu Tanović koja je osvojila dvije jedine zlatne medalje sa UCI utrka za Bosnu i Hercegovinu.

Nastupom u Vodicama Tanović je u aprilu mjesecu odvozila sedam utrka i time završila prvi period utrka kao pripreme za nadolazeći svjetski kup u Albstadtu.

“Etapna utrka u Španiji ostavila je veliki trag na Lejli pa je na utrci u Kamniku nastupila veoma umorna, međutim radi potrebe skupljanja UCI bodova nismo je mogli propustiti. Veoma me raduje jaka vožnja na UCI utrci u Vodicama gdje je Lejla osvojila svoju drugu pobjedu u karijeri na UCI utrci. U aprilu mjesecu skupili smo 104 UCI boda, a nakon upisa bodova očekujemo veoma veliki napredak na UCI rankingu. UCI ranknig je veoma bitan jer po rankingu se dodjeljuju startni brojevi za utrke Svjetskog kupa gdje nastupa preko stotinu najboljih profesionalnih takmičarki iz cijelog svijeta u grupnom startu”, rekao je trener Amar Njemčević.

Nakon veoma teškog rasporeda od sedam utrka u aprilu Lejlu sada očekuje drugi dio sezone i priprema za prvi nastup na svjetskom kupu u njemačkom Albstadtu koji se održava 27. maja.

“Staza u Vodicama je veoma fizički teška, a radi tehničkih dionica zahtjeva mnogo koncentracije na utrci. Pobjeda u Vodicama mi mnogo znači jer sam ovdje imala svoj prvi nastup na UCI utrci prije pet godina. Veoma mi je drago što sam popravila vrijeme na utrci u odnosu na prošlu godinu što je pokazatelj jakog rada i napretka. Nakon perioda utrka sada je na redu period jakih treninga kao priprema za svjetski kup”, rekla je za kraj Lejla Tanović.

Klix
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close