Lejla Tanović potpisala ugovor za profesionalni biciklistički tim Salcano u Istanbulu

Lejla Tanović, takmičarka Kluba brdskog biciklizma Puls, srebrena na Balkanskom prvenstvu i državna prvakinja u sve četiri discipline je potpisala ugovor za profesionalni biciklistički klub Salcano sa sjedištem u Istanbulu.

Ovo je veliki korak u karijeri dvadesetogodišnje Sarajke i dokaz njene kvalitete kao vozača. Za klub iz Turske vozi i najbolja vozačica sa ovih prostora, Jovana Crnogorac, koja se trenutno nalazi na zavidnom 15. mjestu UCI rankinga.

Lejla je prva XC biciklistkinja BiH koja će potpisati za profesionalni tim, što opet pokazuje kvalitetu naših biciklista.

“Vrlo dobra vijest pred početak nove sezone, ali ipak sasvim zasluženo. Lejla je pokazala svoj kvalitet, kako na domaćim, tako i na međunarodnim takmičenjima što su zvaničnici najvećeg turskog profesionalnog biciklističkog tima i prepoznali. Velika prednost će biti nastupati ali i trenirati uz Jovanu, osvajačicu trećeg mjesta na svjetskom kupu”, rekao je njen trener Amar Njemčević.

Lejla će trenirati i pripremati se u svom klubu Puls, gdje će također na svim domaćim i državnim prvenstvima nastupati za matični klub. Učestovat će u seriji UCI utrka po Turskoj, Grčkoj i Srbiji kao članica Salcano tima i na taj način sticati ogromno međunarodno iskustvo.

“Plan za narednu sezonu je napredak na UCI listi, gdje se Lejla trenutno nalazi na 160 mjestu. Prelazak u profesionalni tim će nam pomoći u tome i nadamo se plasmanu u top 100 bicikliskinja na svijetu. Također se ove godine Balkansko prvenstvo održava u glavnom gradu BiH, na domaćem terenu, što će nam predstavljati veliku prednost. Lejla zasigurno može popraviti rezultat iz Makedonije i ovaj put se popeti na najviše postolje. Pripremat ćemo se tokom čitave sezone i uvjeren sam da postoji dovoljno motiva da to i ostvari”, tvrdi trener Kluba Amar Njemčević.

klix.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close