-TopSLIDEOstali sportoviSport

Lana Pudar ‘pomela’ konkurenciju i uzela još jedan naslov prvakinje Evrope

Nevjerovatna bh. plivačica

Ne može joj niko ništa

Lana Pudar je ponovo zlatna! Čudesna bh. plivačica uzela je danas zlatnu medalju i na 200 metara delfin, te je još jednom potvrdila apsolutnu dominaciju u ovoj disciplini.

Lana Pudar je ponovo zlatna. Nakon osvojene medalje na 100 metara delfin, najbolja bh. sportistkinja je danas uzela zlato i u svojoj omiljenoj disciplini na 200 metara delfin.

Pudar je u kvalifikacijama bila uvjerljivo najbolja. U finale je ušla s najboljim vremenom i u njemu je samo potvrdila nevjerovatnu dominaciju.

Od prvog zamaha Lana je pojurila ka novom zlatu.  Nezaustavljiva je bila za sve ostale i na kraju je uvjerljivo došla do novog zlatnog odličja s vremenom 2:06.26 i novim evropskim juniorskim rekordom.

Treba napomenuti da je Lana odbranila naslov najbolje u Evropi u ovoj disciplini, ali ovog puta na nestvaran način i definitivno joj u ovoj disciplini nema ravne.

Srebro je danas s četiri sekunde zaostatka osvojila Alina Baievych iz Njmečake, a bronzo Mađarica Glenda Abonyi Toth.

17-godišnja Mostarka je prethodno na 100 metara plivala 56.95 i oborila je evropski juniorski rekord u toj disciplini, a priliku da otpliva savršeno prvenstvo imat će u trci na 50 metara.

Lana Pudar je bez konkurencije najbolja juniorka Evrope, a u narednom periodu je očekuju i seniorski izazovi, prije svega Svjetsko prvenstvo u Japanu.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close