“KUM 2”: Pogledajte kako je Ranko Škrbić uništio zdravstveni sistem RS!

Ranko Škrbić je kum Milorada Dodika. Ta rodbinska činjenica bila mu je karta za ulazak u politiku, koju je on doživio kao privatizaciju zdravstvenog sistema Republike Srpske, na čijem čelu je, kao Ministar zdravlja, proveo sedam godina

Novi film iz serijala “Afera” TV Žurnal „Kum 2“ detaljno se bavi zdravstvom Republike Srpske i uticajem Ranka Škrbića na njega.

Škrbić je sedam godina bio Ministar zdravlja u Vladi RS, od marta 2006. do marta 2013. godine. Nakon što je napustio taj resor, Predsjedništvo BiH imenovalo ga je za ambasadora u Srbiji.

Iza sebe je ostavio potpuno uništen zdravstveni sektor RS, koji je u dubiozi od blizu milijardu maraka.

Film otkriva brojne načine uništavanja zdravstva i donosi niz dokumenata koji svjedoče o svjesnom štetnom uticaju najodgovornijih ljudi. Također, iznesesni su i dokazi o tome kako su se zloupotrebljavale rijetke bolesti, na koji način su namještani tenderi, šta je sve činjeno da se iz zdravstva izvuku enormni novci i  kako je Škrbićevim ljudima od povjerenja za pet dana rada plaćano deset hiljada maraka. Godinama.

Danas ne postoji nijedan sektor zdravstvenog sistema Republike Srpske, koji nije u dugovima do guše i pred kojim nije neizvjesna budućnost.

Ranko Škrbić je kum Milorada Dodika. Ta rodbinska činjenica bila mu je karta za ulazak u politiku, koju je on doživio kao privatizaciju zdravstvenog sistema Republike Srpske, na čijem čelu je, kao Ministar zdravlja, proveo sedam godina.

TV Žurnal je svima koji se pominuju u filmu pružio priliku da iznesu svoje stavove. Mnogi su se odazvali, a neki su samo ćutali. Škrbić nije htio da kaže ništa. Kao i svih proteklih godina.

Budite s nama u četvrtak 28. avgusta, tačno u podne, na premijeri novog filma TV Žurnal “Kum 2”!

Do tada, pogledajte trailer:

(zurnal.info)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima: Ranko Škrbić, Afera, TV Žurnal, Milorad Dodik
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close