NogometPremijer lige BiHSport

Kulović: U nastavku prvenstva najvažniji faktor treba da nam bude sreća

Olimpik se nalazi na završnom dijelu priprema koje obavlja u Makarskoj. Trener Kulović smatra da su uslovi u Makarskoj dobri za rad. Trenažni proces se obavlja prema planu, ali kako kaže brine ga što se ekipa još uvijek kompletira.

Završni je dio priprema. Da li možete reći da ste doveli ekipu u stanje u kojem želite da bude?

“Mi smo ovdje došli u završnu fazu priprema, znači na uigravanje ekipe. Ono s čim mogu biti zadovoljan je da se treninzi odrađuju kako treba, a ono s čim ne mogu biti zadovoljan je što igrači još uvijek dolaze. Dakle, igrački kadar još uvijek nije kompletiran, pa tako na današnjoj utakmici imam štopera kojeg čekam već 15 dana. Što se tiče ostalih stvari, sve ide po planu i programu. Nadam se da nam ni ovo neće biti problem te se nadam da ćemo uigrati ekipu do Radnika i otkloniti nedostatke koje smo imali nedolaskom na vrijeme.”

Da li postoji neka pozicija koja ‘škripi’ u vašem timu? Razmišljate li o eventualnm angažmanu nekog novog igrača i da li ima potrebe za tim?

“Već smo izgubili dosta vremena čekajući igrače da dođu. Više nemamo vremena za dovođenje i dodatno uigravanje, jer prvenstvo počinje ubrzo.”

Na pripremama u Makarskoj se nalazi veliki broj igrača. Da li smatrate da će svi oni imati priliku za nastup u proljetnom dijelu?

“Veliki broj igrača jeste tu, ali glavni teret će izdržati 15-16 igrača koji su ciljano tu da ‘izguraju’ sva kola do kraja. Ne mogu prejudicirati neke stvari, nadam se da neće biti nekih povreda, ali mislim da su svi igrači na pripremama nama na raspolaganju i nikada se ne zna kada i ko može uskočiti u ekipu.”

U klub je stiglo dosta fudbalera koji važe za kvalitetne igrače. Da li je bilo dovoljno vremena da se uigraju i da se sklopi tim koji će biti spreman ‘potući’ se za opstanak?

“Opet kažem, izgubili smo tih nekih 15 dana na uigravanju i sklapanju ekipe, kako bi imali jasniju sliku. Nadam se da ćemo u narednom periodu pronaći način da se ekipa što bolje uigra i da ćemo kvalitetno ući u nastavak prvenstva, pogotovo u prvo kolo protiv Radnika, koja nam je vrlo bitna za dalje rješavanje stvari.”

Uprava Olimpika je ove zime stvorila dobre preduslove za puno uspješniju polusezonu u odnosu na jesenji dio. Nalazite se u teškoj situaciji koliko je realan opstanak u društvu najboljih?

“U nastavku prvenstva najvažniji faktor treba da nam bude sreća. Od znanja igrača pa do kvaliteta kadra, sve to nije sporno u ovom momentu, ali da bi došlo do zacrtanog cilja moramo imati i dosta sreće. Nemamo vremena za neka specijalna uigravanja da s tog aspekta gledamo na nastavak prvenstva. Ipak, mislim da s maksimalnim pristupom i zalaganjem svih igrača možemo doći do opstanka u ligi.”

Koliko pratite ostale konkurente i dešavanja u njihovim timovima pred proljetnu polusezonu?

“Pratimo i konkurente. Koliko god da rješavamo svoje probleme, moramo pratiti i njih, isto kao što i one prate nas.”

scsport.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close