NogometSport

Kršić: Ostvarili smo snove, svi su zaslužni za uspjeh

Golman Željezničara i kadetski nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Jasmin Kršić bio je jedan od uzdanica selektora Sakiba Malkočevića u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo.

On je čuvao mrežu bh. tima na pet utakmica i primio svega dva gola.

– Čim smo završili elitni krug kvalifikacija počeli smo da razmišljamo o evropskom prvenstvu. Ostvarili smo snove i želimo da se predstavimo u Hrvatskoj na najbolji mogući način. Ovo je ogroman uspjeh za naš tim – kazao je Kršić.

Smatra da bh. kadeti imaju kvalitet da nastave s uspješnim igrama i u Hrvatskoj.

– Njemačka je sigurno favorit u grupi. To je tim koji želi naslov evropskog prvaka i dat ćemo maksimum da ostvarimo što bolji rezultat protiv njih. Ipak, svoju šansu za prolaz u četvrtfinale trebamo tražiti protiv Srbije i Irske. Mislim da možemo biti među prva dva tima u grupi – optimističan je mladi golman.

Jedan od važnijih mečeva kadetske selekcije u elitnom krugu bio je sa Slovenijom u prvom kolu, koji je završen rezultatom 0:0 i trasirao bh. timu put ka Euru, a struka se složila da je Kršić junak tog susreta.

Međutim, Kršić ipak stavlja tim ispred pojedninca.

– Odbranio sam penal u toj utakmici i imao još nekoliko intervencija. Mi smo kao kolektiv odradili kvalifikacije i ostvarili plasman na Euro. Svaki kadetki reprezentativac jednako je zaslužan za uspjeh – zaključio je Kršić, prenosi zvanična internet stranica Nogometnog saveza BiH.

(FENA)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close