Kresanje broja zaposlenih u Agenciji za privatizaciju ZDK

Agencija za privatizaciju Zeničko dobojskog kantona odavno je spremna za smanjenje broja uposlenih, ali se čeka imenovanje novog Upravnog odbora, potvrdio je za RTV Zenica direktor ove Agencije Nurudin Smajlagić.

-Problem je što se naši zaposlenici ne smatraju državnim službenicima,iako ih je većina upravo i došla u Agenciju iz državnih institucija, kazao je Smajlagić,istakavši da bi se u početku broj zaposlenih sa 14 trebao smanjiti na 7,a kasnije na 4 do 5.
-Konačno smo dočekali da se sredstva sa ESKROU računa deblokiraju i da ove godine imamo na raspolaganju oko 350 hiljada konvertibilnih maraka,pri čemu je veći dio,od oko 240 hiljada planiran za izmirenje troškova jedne advokatske kuće iz Beograda, po presudi Kantonalnog suda u Zenici, pojasnio je Smajlagić.
Premijer ZDK,Munib Husejnagić je na juče održanoj pres konferenciji potvrdio, da će dio sredstava sa ESKROU računa biti uvršten za rad Agencije za privatizaciju,koja u narednom periodu treba provesti unutrašnju reorganizaciju.
Direktor Smajlagić je naglasio da bi Agencija trebala dobiti novi Upravni odbor za oko mjesec dana, čime bi se stvorile pretpostavke za razmatranje odgovarajućih akata.
Zaposlenima u Agenciji za privatizaciju duguje se 5 plata, ali su doprinosi uredovani, uprkos blokadi računa Agencije od prije 4 mjeseca.

indikator

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close