Kultura življenjaLifestyle

Kraj marta donosi “babine huke”

Snijeg pade na behar, na voće…

Nakon sunčanog prvog dana proljeća, već sljedeći dan su nas dočekale niske temperature i kiša, dok je danas u većem dijelu Bosne i Hercegovine počeo padati snijeg, prekrivši ulice i behar.

 Loša vremenska prognoza koja karakteriše kraj marta u našem se narodu nosi naziv “babine huke”, koje su karakteristične po tome što se u tom periodu nasumično smjenjuju različite vremenske prognoze – sunce, kiša, snijeg…
Izgleda da će proljeće malo pričekati, budući da nas oblačno vrijeme očekuje i u sljedećim danima.

U petak 25. marta 2016, u većem dijelu zemlje bit će pretežno sunčano. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne u jutarnjim satima i dio prijepodneva sa maglom i niskim oblacima. Jutarnje temperature od -6 do 0, na jugu od 3 do 7, a dnevne od 4 do 10, na jugu od 10 do 15 °C.

U subotu 26. marta 2016, jutro pretežno sunčano sa mrazom. Tokom dana postepeno naoblačenje sa sjeverozapada. Jutarnje temperature od -5 do 1, na jugu od 1 do 6, a dnevne od 8 do 13, na jugu od 14 do 18 °C.

U nedjelju 27. marta 2016, prije podne umejereno do pretežno oblačno, a poslije podne sunčanije. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 4 do 8, a dnevne od 11 do 17 °C.

Klix.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close