Kovač: Nemamo šta slaviti, čeka nas veliko finale protiv Meksika

Hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je u sparnom Manausu prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu savladavši Kamerun s uvjerljivih 4:0. Selektor Niko Kovač bio je zadovoljan nastupom svojih igrača u teškim vremenskim uvjetima.

– Moram čestitati dečkima jer to što su odradili je nešto nemoguće. Mandžo mi je rekao da je bilo vrlo teško za igrati. Čeka nas finale protiv Meksika, vidjet ćemo što možemo napraviti – rekao je Kovač.

– Prvih 5-10 minuta nismo ušli 100 posto, Kamerun nam je stvorio nekoliko prekida, te nam je bilo malo teže ispočetka. Gol za 1:0 nam je otvorio sve. Imamo još dosta potencijala, 4:0 zvuči dobro, no nećemo previše slaviti. Moramo se regenerirati jer nas čeka teška utakmica protiv jakog Meksika, ali i mi smo jaki – dodao je.

Selektor je od prve minute dao priliku Sammira, koji je dobio prednost pred Kovačićem.

– Sammir je kroz pripreme odlično trenirao, smatrao sam da mi treba za pobjedu. Tražio sam ofenzivniju varijantu, prema naprijed nije došao do izražaja u prvoj utakmici jer je Brazil bio jak – izjavio je Kovač te se osvrnuo na teške uvjete u Manausu.

– Mi smo mogli dati još koji gol više no moramo biti zadovoljni što smo napravili. Teški su uvjeti kad stojiš, a kamoli kad trčiš – kazao je.

Komentirao je i posljednjeg protivnika u skupini Meksiko s kojim će se Hrvatska boriti za prolazak u osminu finala.

– Meksiko ima jak karakter zajedništvo, igraju vrlo agresivan nogomet. Koliko su jaki prema naprijed toliko su ranjivi prema nazad, a to se vidjelo protiv Brazila. Možemo utakmicu riješiti u našu korist – kazao je Kovač, a prenosi Goal.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close