Kosmos nakon osvajanja Kantonalne omladinske lige na pripremama na Vlašiću

Nakon osvajanja Kantonalne Omladinske lige kantona Sarajevo za kadete FC KOSMOS se nalazi na pripremamana Vlašiću od 20.-26.06.2013. Igrači Kosmosa su smjesteni u vili “Pčela” i koriste sportske terene, bazen i ostale popratne sadržaje na ovoj prelijepoj bosanskohercegovačkoj planini. Ovo je završni dio programa za 2012. i 2013. u kojoj je FC Kosmos imao vrlo uspješnu sezonu.
U narednom mjesecu igrači počinju s programom i pripremama za narednu takmičarsku sezonu. 26.07. učestuju s tri selekcije u sportskim “Igrama mladih”, a 28.07. učestuju u humantranoj akciji “Bedem”, gdje će igrati utakmicu protiv FK GUBER iz Srebrenice.
15.06.2013. u Kaknju je bilo okupljanje pionirske selekcije ZDK za godišta 1998./99., a iz kluba su bili pozvani Nihad Šero i Semin Beslić iz kluba FC KOSMOS.

“Mi smo zadovoljni s proteklom sezonom. Za postojanje četiri godine kluba, uspjeli smo privući pažnju kluba svojim uspjesima i kolektivnim radom igrača, trenera i uprave kluba, kako na sportskom planu tako i u široj društevnoj zajednici. Osvajanjem prvog mjesta u kategoriji kadeta je samo dokaz da se trud i rad isplati. Nadamo se da će naredna sezona biti još uspješnija. Ovim putem se zahvaljujem dobrim ljudima koji su pomogli odlazak najmlađe selekcije na Vlašić”, istakao je Emir Trgo.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close