Košarkaška kadetska reprezentacija BiH na pripremama za Evropsko prvenstvo “B” divizije

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine započela je pripreme za evropsko prvenstvo B-divizije koje će od 8. do 18. augusta biti održano u Sarajevu.

Selektor Emiru Halimiću za pripreme odazvali su se Ljubo Zadro, Nemanja Marković, Amin Sijerčić, Emin Mavrić, Amar Gegić, Nedim Đedović, Edin Atić, Đorđe Aleksić, Damir Hadžić, Atif Durak, Jasmin Jakupović, Alija Pirić, Fahrudin Manjgafić, Enis Memić, Bože Galić, Emir Ahmedić, Tarik Krvavac i Amar Bećar.

Halimić je u Sarajevu već održao dva kontrolna treninga i zadovoljan je zdravstvenim stanjem i formom mladih bh. igrača.

“Bitno je da su svi zdravi i spremni za dokazivanje i borbu za mjesto u ekipi. Ova generacija može ići do samog kraja na EP-u u Sarajevu i to nam je primarni cilj”, kazao je Halimić.

BiH će na EP-u u Sarajevu u grupi igrati sa reprezentacijama Slovačke, Holandije, Izraela i Danske, a Halimić vjeruje da su Izraelci, gledajući njihove prethodne rezultate, najozbiljniji konkurent BiH za prvo mjesto u grupi.

Mladi bh. košarkaši u Sarajevu će trenirati do 9. jula, zatim će u Crnoj Gori odigrati turnir s ekipama koje nastupaju u  A-diviziji: Turskom, Rusijom i Crnom Gorom.

www.magazinplus.eu – BHRT

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close