BiHPrivreda

Kompanija iz UAE gradit će jedinstveni trgovački centar u Zenici

Tri mjeseca nakon što je u Zenici potpisan Memorandum kojim se definišu prava i obaveze Grada Zenice i kompanije “Rasiyat” u pogledu utvrđivanja uslova za realizaciju projekta izgradnje trgovačkog centra i rekreativnog kompleksa Poslovno rekreativnoj turističkoj zoni “Zenica-Jug”, direktor kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhammad A. Al-Yamani ponovo je u Gradskoj upravi i obilasku lokacije poznatije kao “Antena”.

Kompanija “Rasiyat” u Zenici želi graditi najsavremeniji trgovački centar i rekreativni kompleks jedinstven takve vrste u Evropi, a kako je tokom sastanka sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem istakao gospodin Al-Yamani, možda i u čitavom svijetu.

“Inicijator ovog projekta je gradonačelnik Kasumović kojem je cilj ekonomski napredak Zenice i Bosne i Hercegovine. U našoj kompaniji smo uvjerenja da je strateška lokacija i njen potencijal je ogroman. Trenutno se bavimo evaluacijom jer u ovom projektu ne vidimo samo grad, nego cijelo okruženje, region i Evropu. Radimo na planiranju i istraživanju projekta koji će stvoriti cijeli val novih radnih mjesta u Zenici i cijeloj BiH. Obzirom da je riječ o velikom projektu, potrebno ga je razvijati u fazama. Svaka faza razvoja mora pratiti stanje na tržištu, kako će tržište reagovati itd. Govorimo o hotelsko – ugostiteljskoj djelatnosti, trgovini, zabavnim sadržajima i sa optimom gledamo na dalji razvoj projekta”, kaže Muhammad A. Al-Yamani.

Tokom boravka u Zenici, gospodin Al-Yamani obišao je nekoliko lokacija koje su investitorima interesantne, u čemu je imao veliku podršku Gradske uprave Zenica.

“Investitore ne dijelimo na velike i male. Svako radno mjesto nam je dragocijeno, a gospodin Al-Yamani uvjeren je kako će realizacijom ovog projekta desiti se i masovniji povratak naših ljudi koji su za poslom otišli vani. I ja sam zaista presretan što se stvari odvijaju u pozitivnom smjeru i što smo na tragu rješenja koje bi život u Zenici i Bosni i Hercegovini drastično poboljšalo. Pozivam sve zainteresovane investitore, posebno naše domaće, Zeničane, da ulažu u svoj grad jer smo najpovoljnija lokalna zajednica za investiranje”, zadovoljstvo nakon sastanka ne krije gradonačelnik Kasumović.

Biznisinfo

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close