Kultura

Milorad Ulemek Legija zapovijeda likvidaciju Bošnjaka tokom agresije na BiH (VIDEO)

DO SADA NEOBJAVLJEN SNIMAK: Milorad Ulemek Legija zapovijeda likvidaciju Bošnjaka tokom agresije na BiH (VIDEO)

Milorad Ulemek Legija, bivši pripadnik francuske Legije stranaca, član Srpske dobrovoljačke garde, vojnik a zatim i komandant Crvenih Beretki, kasnije osuđen za ubistvo Zorana Đinđića, tokom agresije na BiH bio je angažovan u operaciji Pauk i zapovijedao likvidaciju Bošnjaka

Na snimku koji je nedavno objavljen na You Tubu, iz 1995. godine se vidi Legija, zajedno sa srpskim dobrovoljcima. Sve vrijeme snimka, Legija komunicira sa izvjesnim čovjekom preko telefona i Toki Vokija, ali i osmatra prvu liniju dvogledom.

Ulemek se nakon napuštanja Francuske legije stranaca vratio u Srbiju i pristupio je Srpskoj dobrovoljačkoj gardi (Arkanovim Tigrovima).

Ulemek je prvo bio instruktor, a kasnije je unaprijeđen u jednog od zapovjednika Garde i borio se sa Arkanom u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Komandovao je specijalnom jedinicom u istočnoj Slavoniji pod imenom „Super Tigrovi“ koja je djelovala u operaciji Pauk između 1994. i 1995. oko bihaćkog džepa. n+Nikada nije odgovarao za zločine počinjenje na teritoriji BiH i Hrvatske.

SB

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close