logo
bios

Komesar MUP-a KS nabavku policijske opreme vraća u okvire Ustava FBiH

Objavljeno prije 7 mjeseci . u čet, nov 7th, 2019

Bh. konzorcij proizvođača policijske i vojne opreme pozdravlja odluku novog komesara MUP-a Kantona Sarajevo Nusreta Selimovića da se nabavka opreme za policijske službenike vrati u okvire zakona i Ustava Federacije BiH.

Taj konzorcij podsjeća da je prema zvaničnoj odluci, objavljenoj 24. oktobra ove godine na web stranici MUP-a KS, otkazan međunarodni javni postupak nabavke dijelova uniforme za policijske službenike, jer je sveobuhvatnom kontrolom i analizom utvrđeno da kroj, boja i kvalitet u potpunosti odudaraju, te nisu u skladu sa tehničkim karakteristikama koje propisuje Uredba Vlade Federacije BiH, čime je prekršen i entitetski ustav. 

 Također se podsjeća da je Bh. konzorcij proizvođača policijske i vojne opreme (Danial S d.o.o. Tešanj, Sparta d.o.o Banja Luka, MEN d.o.o. Travnik, ZENKO d.o.o Zenica, Uslužnost d.o.o. Sarajevo i Tekstilna industrija d.o.o. Mostar ) u više navrata upozorio na neustavne i koruptivne odluke nadležnih. 

 Stoga smatraju da je zaključak komesara Selimovića važan iskorak u poštivanju legislative, a na osnovu koje će policijski službenici dobiti najkvalitetnije uniforme, saopćeno je iz Bh. konzorcij proizvođača policijske i vojne opreme. 

Fena

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh