-TopSLIDENogometSport

Kolašincu napukla kost, čekaju se dodatni pregledi zgloba

Loše vijesti za bh. defanzivca

Fudbaler Arsenala Sead Kolašinac (28) napustio je jučerašnji meč između Bosne i Hercegovine i Finske tokom prvog poluvremena.

Na njega je žestoko startovao finski fudbaler Jukka Raitala kojem je sudija Michael Oliver zatim pokazao direktan crveni karton.

Kolašinac nije mogao da se osloni na nogu po izlasku iz igre i bilo je jasno kako bi se moglo raditi o težoj povredi. Kako nezvanično saznaje SportSport.ba, bh. defanzivcu je napukla kost (fibula) tik iznad zgloba, što su pokazali prvi snimci nakon utakmice.

Ni tu nije kraj nevoljama bh. fudbalera. Zglob mu je također jako otečen i postoji mogućnost da su mu stradali i ligamenti.

To će se znati nakon dodatnih pregleda koji će biti odrađeni nakon što spadne otok na zglobu koji je nastao od žestokog udarca finskog fudbalera.

Ovo je svakako veoma loša vijest za sjajnog bh. fudbalera koji je do izmjene bio najbolji pojedinac u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Sada ga gotovo sigurno čeka nešto duža pauza, ali se svakako nadamo da će nalaz povrede ligamenata biti negativan.

Govorilo se i da će Kolašinac u zimskom prelaznom roku promijeniti i klub, ali nakon ove povrede mnogo su veće šanse da ostane u Arsenalu do kraja sezone, kada mu ističe ugovor.

Kolašinac je u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine odigrao ukupno 42 utakmice.

Portal SportSport.ba 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close