KošarkaSport

KK Kakanj ostao bez jedinog reprezentivca, Pandža doveo zamjene

Odlazak Harisa Delalića u Belgiju bit će kompenziran angažiranjem iskusnog Aldina Đelme i mladih reprezentativaca Harisa Ćurevca, Kerima Dragolja i Ahmeda Bjelaka,čiji su kapaciteti i kvaliteti dobro poznati treneru Pandži.

Najave predsjednika Mevludina Delibašića na nedavno održanoj sjednici Skupštine kluba da će u narednoj sezoni ekipa Kaknja biti osvježena i pojačana sa četiri igrača već su realizirane. Naime, uspješno su završeni transferi iskusnog Aldina Đelme(1992) i mladog Harisa Ćurevca(1996),dosadašnjih igrača Bošnjaka iz Hadžića, te centra Kerima Dragolja(1997) iz Bosne Royal i beka Ahmeda Bjelaka (1998) iz Škole košarke Koš,čiji je osnivač bivši reprezentativac Sejo Bukva,u kojoj je ponikao i fenomenalni Džanan Musa.

Svakako, najzvučnije ime je Jablaničanin Aldin Đelmo,koji je prošle sezone u dresu Bošnjaka briljirao i zajedno sa bekom Harisom Ćurevcem, inače U20 reprezentativcem BiH, najzaslužniji za uspješne igre i rezultate debitanta u Ligi 12, poletne ekipe iz Hadžića. Đelmo je poznat po snažnim prodorima i zakucavanju, u što su se uvjerili i ljubitelji košarke u Kaknju u posljednjoj prošlosezonskoj utakmici, koji su Hadžićani riješili u svoju korist.

Trener Josip Pandža zadovoljan je angažiranjem mladih igrača,čime je zadržan kurs i njegovo i klupsko opredjelenje.

-Ne mogu još ocijeniti koje od njih istinsko pojačanje,to će naravno pokazati naredna sezona.Đelmo je definitivno igrač koji iza sebe ima sezonu snova u dresu Bošnjaka, a ostala trojica su mladi igrači koji se tek trebaju dokazati.Neka im bude primjer Haris Delalić koji je svojim profesionalnim radom i velikim trudom postao jedan od boljih igrača i dobrim igrama u našem timu izborio mjesto u seniorskoj reprezentaciji i inozemni angažman u poznatom belgijskom klubu. Svi će imati isti tretman i onaj ko se dokaže može računati na novi iskorak, istakao je trener košarkaša Kaknja i selektor kadetske reprezentacije BiH Josip Pandža, koji ima veliko povjerenje u mlade igrače.

M.KOMŠO/KakanjLive

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close