KfW: U idućih par godina još 350 milijuna eura kredita za BiH

Nakon što je jučer Vlada Federacije prihvatila kreditno zaduženje kod Njemačke razvojne banke(KfW) u iznosu od 130 milijuna eura za izgradnju dvije hidroelektrane i to HE Janjići i crpne HE Vrilo, iz KfW-a najavljuju nova sredstva koja će biti osigurana za BiH u iduće dvije-tri godine.

”KfW je do sada u BiH uložila 300 milijuna eura, a u sljedeće dvije-tri godine imati će još 350 milijuna eura’‘, kazao je za eKapija.ba Christoph Tiskens, direktor ureda KfW-a za jugoistočnu Europu i Tursku.

On navodi da im je trenutno u fokusu investicija energetski sektor. ”Prošle godine smo sklopili ugovore koje se odnose na osnivanje prvog vjetroparka u BiH, a ove godine se investicije tiču hidropotencijala”, kazao je on.  Navodi da im je cilj na taj način dati poticaj energetskom sektoru u BiH, te pomoći jačanje gospodarstva.

On je istaknuo također da KfW razmatra uvođenje fonda za općine.

“Sve to to u početnoj fazi. Osnovali smo fond prošle godine i sada smo u fazi pripreme. Trebao bi biti  operativan u roku od mjesec dana”, kaže nam Tiskens.

Budući da je KfW jedan od najvećih davatelja studentskih kredita u Njemačkoj razmišljaju i o pružanju takve mogućnost i studentima u BiH. Što se tiče ovog fonda saznajemo da je ideja tek u nacrtu i da rade na razmatranju mogućih modaliteta davanja ovakve vrste kredita za naše tržište.

ekapija

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close