Kenijac tužio Izrael i Italiju zbog razapinjanja Isusa Krista

Advokat iz Kenije podnio je tužbu Međunarodnom sudu pravde u Hagu protiv Izraela zbog razapinjanja na krst Isusa Hrista. Dola Indidis, advokat i bivši portparol suda u Keniji, navodno namjerava da pokrene suđenje protiv Tiberija, Pontija Pilata, jevrejskih vođa,  kralja Heroda, države Italije i države Izrael, piše ” Jerusalem Post”.

“Dokazi su zapisani u Bibliji i ne možete ih diskreditovati”, rekao je Indidis.

“Tačno je da ti koji bi trebalo da budu optuženi nisu živi više od 2.000 godina, ali vlade za koje su oni djelovali i dalje mogu da se smatraju odgovornima. Podnio sam tužbu jer mi je dužnost da održim dostojanstvo Isusa i otišao sam u MSP da tražim pravdu za čovjeka iz Nazareta”, rekao je Indidis, istakavši da je maliciozno gonjenje Isusa predstavljalo kršenje ljudskih prava i da je rezultat predrasuda i neobjektivnosti, kao i lošeg postupanja suda.

Indidis je pomenuo države Izrael i Italija u tužbi, jer su one, nakon što su postale nezavisne, usvojile zakone Rimske imperije koji su bili na snazi u vrijeme razapinjanja.

On dovodi u pitanje način ispitivanja tokom suđenja Isusu, gonjenje, saslušanje i izricanje kazne, formu kažnjavanja i suštinu informacija koje su služile da bude proglašen krivim.

Indidis je najprije slučaj prijavio Visokom sudu u Najrobiju, ali je odbijen. Potom se obratio Sudu u Hagu, koji je osnovao panel prije suđenja, koji će razmotriti slučaj.

Namjera Indidisa je da utvrdi za šta je Isus optužen i moli se da sud odluči da je proces pred rimskim sudom bio ništavan jer se nisu držali slova zakona.

“Neki od prisutnih su mu pljuvali u lice, udarali ga pesnicama, šamarali ga, rugali mu se i osudili na smrt”, kazao je Indidis, prenose Nezavisne.

On tvrdi da je njegov slučaj valjan i da postoji velika mogućnost za uspjeh i nada se da će mu to poći za rukom dok živi. Međutim, portparol Suda u Hagu je već izjavio da MSK nema nadležnost u tom slučaju, već rješava sporove između država.

“Nije čak ni teoretski moguće da razmatramo taj slučaj”, rekao je portparol suda.

(Vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close