KARMA GURU ponovo najbolji

Tuzlanski bend KARMA GURU pobijedio je u finalu takmičenja JaegerMusicNight za 2012. godinu i potpuno zasluženo osvojio snimanje svog prvog albuma u studiju Skirlibaba producentske kuće Ekipa.
U prepunom Cinemas Clubu u Sarajevu KARMA GURU je u petak 30. novembra zahvaljujući glasovima publike bio bolji od benda Big Brothers, takođe iz Tuzle.
“Jako smo uzbuđeni zbog same pobjede, a zbog nagrade još i više. Napokon smo dobili priliku sa snimimo album i to ćemo odraditi najbolje što možemo. Najbitnije nam je trenuto da zadržimo dobro raspoloženje u bendu i da ga pretočimo u finaliziranje materijala. ”
JaegerMusicNight je program koji već četiri godine organizuje kompanija Jaegermeister a u natjecanje ulazi osam od svih demo rock bendova koji se prijave. U međusobnim dvobojima, na osnovu glasova fanova, bendovi se kroz četvrtfinale i polufinale plasiraju u finalni krug.
Drugoplasirani bend osvojio je muzičku opremu u vrijednosti od 3.000 KM, dok je sarajevski bend Filling Silence, koji je u polufinalu izgubio upravo od pobjednika, dobio 2.000 KM vrijednu muzičku opremu.

KARMA GURU se nakon višemjesečne borbe i zasluženog plasmana u finale pristunima predstavio žestokom i beskompromisnom svirkom, a simpatije su pobrali veoma energičnim nastupom, sa maskama na licima, ali i profesionalnim pristupom i odličnom komunikacijom sa publikom.
Momci iz Tuzle odsvirali su tri svoje pjesme i dvije obrade – od Linkin Parka i Limp Bizkita. Iako su obrade, posebno ona od Limp Bizkita, zvučale jako dobro, puni potencijal su iskazali svirajući vlastite pjesme u kojima talenat svih pet članova dolazi do punog izražaja. U njihovoj muzici nije bilo pretjeranog kompliciranja, često karakterističnog za mlade bendove, a zbog specifičnih i zanimljivih aranžmana za očekivati je da će njihov album prvijenac privući veliku pažnju.
Nakon nastupa bendova finalista, kao specijalni gosti svirali su momci iz hrvatskog benda Hladno Pivo koji su publiku oduševili dvosatnim nastupom i pokazali kako dobar bend ne pravi razliku između koncerata u velikim arenama i onih u manjim prostorima. U pauzi koncerta Hladnog piva, Mile Kekin, frontmen benda, proglasio je pobjednike i poželio im uspješnu dalju karijeru. Alternative rock bend bend KARMA GURU osnovan je 2006. godine. U dosadašnjoj karijeri više puta su pobjeđivali na različitim festivalima, uvijek u jakoj konkurenciji bendova iz BiH i inostranstva.
Posebno uspješna za KARMA GURU je bila 2012. godina u kojoj su, osim u Jaeger Music Night takmičenju, pobijedili i na festivalu Mars Moon u Slavnoskom Brodu (Hrvatska), dok su na gitarijadi u Ratkovu (Srbija) bili drugoplasirani.
” Planova imamo mnogo, i poprilično su i ambicijozni. Potrudit ćemo se da se držimo dogovorene putanje i nadamo se da će sve ostalo , uz naše zalaganje kao i do sada, doći samo po sebi. “

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close