Kardinal Puljić posjetio osuđenog ratnog zločinca

Vrhbosanski kardinal Vinko Puljić jučer je predvodio delegaciju koja je u Grazu posjetila osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića. Kako prenosi hercegovina.info, došli su u posjetu „Božjem slugi, našemu heroju i bratu Dariju Kordiću“. Napomenuto je kako je ovo druga kardinalova posjeta kojom daje „potporu i utjehu našemu prijatelju, heroju i mučeniku“.
Na kardinalovo pitanje: “Kada misliš da bi mogao konačno izići iz zatvora”, Dario je samo rekao: “Ne želim niti minutu ranije izići dok to ne bude Božja volja, a On je taj koji odlučuje!”
Napomenimo da je Dario Kordić zbog političke odgovornosti koju je imao u vrijeme pokolja u Ahmićima i bošnjačko-hrvatskog sukoba u dolini Lašve, osuđen na 25 godina zatvora za sljedeća kaznena djela:
• Protupravni napad na civile; protupravni napad na civilne objekte; bezobzirno razaranje koje nije opravdano vojnom nuždom; pljačkanje javne ili privatne imovine; uništavanje ili hotimično oštećivanje vjerskih ili obrazovnih ustanova (kršenja zakona ili običaja ratovanja)

• Hotimično lišavanje života; nečovječno postupanje; protupravno zatvaranje civila (teška kršenja Ženevskih konvencija)

• Progoni na političkoj, rasnoj ili vjerskoj osnovi; ubojstvo; nehumana djela; zatvaranje (zločin protiv čovječnosti)
Pravomoćna presuda je izrečena 2001, a od 2006. nalazi se u zatvoru Karlaua u austrijskom gradu Grazu.

 

kordic

 

Imajući u vidu da je Kordić osuđen za navedena nedjela zaprepašćuje činjenica da ga kardinal već drugi puta posjećuje, dajući mu “potporu i utjehu”. Skandalozno je da se na ovaj način želi dati religijska legitimacija onome za što je osuđen „heroj i mučenik“ Dario Kordić. Dokle se cijela stvar pervertirala svjedoči činjenica da ga se već smatra „slugom Božjim“, kako ga je ‘beatificirao’ primjerice portal hercegovina.info prenoseći sadržaj s Kordićeve facebook-stranice.

 

Prometej, 16.6.2013.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close