Kandidati SDA predstavljeni u Kaknju: Jedina ozbiljna stranka na političkoj sceni BiH

Kandidati Stranke demokratske akcije (SDA) za predstojeće oktobarske izbore predstavljeni su u ponedjeljak u prepunom Domu kulture u Kaknju.

Na javnoj tribini obratio se kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović koji je kazao da se osjeti pobjednički mentalitet u ovoj sali u Kaknju.

“I prošlost i sadašnjost i budućnost pripadaju ovom dragom gradu. Na ovakvim skupovima se nazire pobjeda SDA prouzrokovana onime što je SDA radila i onim što drugi nisu radili kada im je narod dao šansu. Olako su predavali i prodavali ono što smo mi godinama mukotrpno sticali i vrijeme je da odu, te da sudbinu zemlje vrate onima koji su politiku učili od dva velemajstora, Alije Izetbegovića i Sulejmana Tihića”, kazao je Izetbegović.

Potpredsjednik SDA Asim Sarajlić rekao je da je ova stranka pokazala jedinstvo u protekle 24 godine i to u najtežim trenucima za BiH.

“SDA je pokazala da ima kapacitet i da je jedina ozbiljna stranka na političkoj sceni u BiH. Svi su čekali da se razjedinimo, da u SDA prorade lični ili grupni interesi. Nije to dao rahmetli Sulejman Tihić, ne da to danas Bakir Izetbegović”, naglasio je Sarajlić.

On je pozvao prisutne da podrže Bakira Izetbegovića na predstojećim izborima, istakavši da je ovakav državnik potreban BiH da svojom ekonomskom diplomatijom donese investicije.

“Podržite Bakira Izetbegovića jer ne treba našem narodu čovjek u Predsjedništvu BiH koji će ‘udarati po prstima’ Zagreb i Beograd, već čovjek koji je pokazao kako se vraćaju mir i stabilnost u region”, kazao je Sraajlić.

Načelnik općine i predsjednik Općinskog odbora SDA Kakanj Nermin Mandra kazao je da je ovo grad koji će 12. oktobra, kao i prije dvije i četiri godine, slaviti veličanstvenu pobjedu SDA.

“U protekle dvije godine vlasti su imale maćehinski odnos prema Kaknju, ali to će se promijeniti pobjedom SDA, koja će značiti i veću podršku Kaknju u sanaciji štete od majskih poplava”, kazao je Mandra.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close