LifestyleLjubav i sex

Kako smo im ubile muškost

AKO MENE PITATE: Kako smo im ubile muškost

Piše: Tamara Bogunović /buka

Sve češće žene se žale na muškarce kako im nedostaje muškosti, manjka samopouzdanja i hrabrosti, pa su tako floskule „jači i ljepši pol” postale mit u koji više ni mala djeca ne vjeruju.

Ako mene pitate, jači pol su žene, a, nažalost, sve češće, ljepši pol su muškarci, pa tako u salon u koji idem godinama na depilaciju, ne mogu da dođem na red jer su svi momci iz kraja riješili da čupaju obrve i depiliraju grudi baš kod moje Mare.

Uostalom, toliko već ima javnih fora na račun toga da žene zimi ne briju noge, što znači da žene zapravo i nisu toliko opsjednute izgledom, dok, na primjer, još nisam srela nijednog muškarca koji je preskočio svoju bjuti seansu. Posjeta salonu im je svetinja. Naravno, ima i onih koji u salon ne bi kročili ni za živu glavu, ali nažalost njih je sve manje.

O solarijumu da ne govorim. Da li znate da pojedini muškarci za jednu sezonu provedu više vremena u solarijumu nego pojedine žene za cijeli život?

Prema istorijskim podacima, sve je počelo kada su žene u 18. vijeku preotele muškarcima štikle. O da, štikle su do tada bile namijenjene samo muškarcima i da smo im tada ostavile taj detalj, možda danas ne bi bili plačipi*ke.

Otele smo im štikle, zatim lulu, cigarete, farmerke, pantalone, odijela, kravate, šešire, psovke, alkohol i još mnogo toga. Jednostavno, napravile smo uniseks društvo, pa sada mnogi ispaštaju i čude se kako su i partnerski odnosi postali uniseks.

Jednostavno je.

Sada imamo ženu obučenu u odijelo sa leptir mašnom i zumbanim cipelama i muškarca sa prstenjem, narukvicama, ogrlicom i minđušama u uzanim pantalonama. Sada možete da vidite ženu kako kupuje na muškom odjeljenju i muškarce kako kupuju na ženskom.

A kako se žene nisu zaustavile kod preotimanja modnog prestola, što je inače i svojstveno ženama, one su posegle i za emancipacijom. Zatim je emancipacija dovela do preotimanja radnih mjesta na visokim funkcijama, direktorskih i ministarskih fotelja, veće plate, ključeve od kola, vlasničkog lista stana ili kuće i još mnogo drugih stvari koje su nekada važile za takozvana „muška posla”.

Međutim, prava muka za muškarce nastaje onog trena kada su shvatili da je jedna žena sposobna i da radi, i da zaradi, i da rodi, vaspita i izvede dijete na pravi put, i to sve iz fotelje uspješne korporacije. Prežalili su nekako štikle i pantalone, ali ovo je već previše. Sve žene im odjednom postaju ku*ke jer žele karijeru, a iza zatvorenih vrata je nedostatak ambicije i samopouzdanja muškarca.

Sitnim koracima došle smo do današnjeg problema, zbog kojeg smo sada izložene muškim izgovorima: „Umoran sam”, „Boli me glava”, „Znaš li ti koliko ja radim?” i slično. Uloge su se zamijenile. Muškarci su zapali u hroničnu depresiju i pozivaju se još uvek na staru slavu i ono što im se nalazi u gaćama, iako, zapravo, žene završavaju teži posao.

Žene su se pak toliko osamostalile da jednostavno prosječan muškarac gubi na muškosti pored nje.

One voze kola, zarađuju za svoje krpice, podižu i plaćaju kredite, pokreću samostalan biznis, ne boje se više mraka, govore glasno šta žele i ne trpe više muške gluposti.

Po statistici finansijski jaz je jedan od prvih razloga za razvod. Prevara je drugi koji, opet, dolazi iz neigurnosti i niskog samopouzdanja muškarca. I dok obje strane ne priznaju kako je došlo do ove otuđenosti dotle ćemo imati singl djevojke kojima momci ne prilaze i momke kojima nijedna djevojka nije dovoljno dobra.

Muškarci bi trebalo malo više da budu muškarci, a žene malo više dame. Muškarci da se drže dalje od salona ljepote, a žene da zaborave „mogu ja to sama”.

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close