Kako seks poboljšava kvalitetu života

Iako nije potrebno navoditi dodatne razloge (osim očitih) zbog kojih bismo trebale upražnjavati seksualne odnose, dobro je prisjetiti se načina na koji vođenje ljubavi blagonaklono djeluje na naše tijelo:

Mentalni kapacitet

Znanstvenici sa Sveučilišta iz Amsterdama tvrde da su njihovi ispitanici bolje rješavali probleme vezane uz kritičko razmišljanje ako su pritom razmišljali i o seksu, navodi Index.

Sreća

Istraživanje iz New Yorka sugerira kako bismo svako jutro trebali kušati malo sjemena ako želimo biti sretne, jer ono sadrži oksitocin – takozvani hormon sreće.

Rješavanje stresa

Školovanje, posao, računi – sve su to stvari koje doprinose povećanju svakodnevne razine stresa, ali i za to postoji rješenje – oksitocin! Ponavljamo tu čarobnu riječ jer već nakon 20 sekundi ljubljenja, naše tijelo počinje lučiti hormon koji izaziva osjećaj zadovoljstva.

Samopouzdanje

Dobro je poznato kako je seks najbolji lijek za loše raspoloženje, što utječe i na podizanje razine samopouzdanja. A što smo samopouzdaniji – to smo sretniji.

San

I opet ćemo spomenuti oksitocin zbog kojeg čvršće i mirnije spavamo te se ujutro budimo odmorniji, a što smo odmorniji, to naš mozak bolje funkcionira.

(24sata.info)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close