LifestyleModa i ljepota

Kako miriše parfem od milion eura?

U posljednjih nekoliko godina, Ujedinjeni Arapski Emirati su postali simbol luksuza i lovljenja rekorda. 

Najnovija atrakcija u Dubaiju postala je najskuplji parfem na svijetu – čak 1,09 miliona eura mora se izdvojiti za bocu. 

Skupu bocu i njen sadržaj napravila je parfimerija Emirati. Parfem je dobio ime Shumukh, što na arapskom znači “dobiti najbolje”. 

Kako tvrde parfem, koji je napravljen od sandalovine, turskih ruža i ilang-ilanga, namijenjen je i muškarcima i ženama, a miris treba da se zadrži na tijelu 12 sati. 

Boca je takođe posebna jer je ukrašena sa 3.571 dijamanta, topazom, 18 karatnim zlatom i čistim srebrom. Izrađena je od muranskog stakla, a na vrhu je ukrašena slikama zlatnog orla, arapskih konja, ruža i globusa. Dizajnirao ju je Asghar Adam Al, koji je već ponosni vlasnik dva Guinnessova rekorda – jedan za bocu sa najviše dijamanata i najviši miris koji se pokreće daljinskim upravljačem. 

Do prihoda Shumukha, na tržištu je najskuplji svjetski parfem bio miris Clive Christian No. 1 Imperial Majesty. Na prezentaciji 2005. godine, više od 200.000 eura moralo se izdvojiti za bočicu od 500 ml, piše CNN.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close