RukometSport

Kako je “moćna” Krajina deklasirala Izviđač sa 32:23?

Sve zanimljivija borba za opstanak u rukometnoj Premijer ligi: Kako je “moćna” Krajina deklasirala Izviđač sa 32:23?

Kompletirano je 28. kolo Premijer lige BiH, a ni nakon njega nije jasno koje će dvije ekipe u niži rang zajedno sa Igmanom, Slobodom i Gradačcem.

Najveće iznenađenje priredila je Krajina koja je na domaćem terenu deklasirala Izviđač sa 32:23.

Izlet u Cazinu

Skauti su lideri prvenstva i potreban im je bod u preostala dva kola kako bi osigurali prvo mjesto na kraju regularnog dijela, no, eto, u Cazinu su položili oružje mnogo lakše od očekivanog. Krajina je vodila na poluvremenu sa 14:9, a u 40. minuti bilo je 20:11 za tim iz Cazina. Izviđaču je ovo bio najteži poraz, od tri u sezoni, no ostaje pitanje kako je moguće da su bili odlični u derbijima sa Vogošćom, Derventom, Maglajem, Slogom, ali nemoćni u Cazinu?!

U narednom kolu Krajina je ponovo domaćin, a dolazi joj Vogošća Poljine Hills, drugoplasirani tim prvenstva, koji će, prema nekim najavama, slično kao i Izviđač ići na izlet, pa je tako sve izvjesnije da će ekipa sa najtežim rasporedom u posljednja četiri kola ipak biti učesnik elite i naredne sezone. Da li će se i Vogošća provesti u Cazinu kao Izviđač vidjet ćemo u subotu, a u bh. rukometnim kuloarima kruži priča da će se Krajina sa bodovima vratiti i u posljednjem kolu, kada gostuje u Prijedoru.

Iznenađenje je priredila i ekipa sarajevske Bosne, koja je slavila u Derventi sa 25:23. Studenti su odnijeli bodove iz sredine u kojoj su se radovali jedino Izviđač i Vogošća. Najveće iznenađenje priredila je Sloboda, koja je iako odavno ispala, na svom terenu nadigrala Čelik sa 28:26. Zeničani su se ovim porazom doveli u veoma nezgodnu situaciju, a osim njih, za opstanak strahuju još četiri ekipe: Bosna (S), Bosna Centrotrans, Gračanica i Krajina.

Derbi u Zenici

Mnogo stvari bit će jasnije u subotu, kada se igra 29. kolo. Gračanica gostuje Čeliku, Bosna Centrotrans Zrinjskom, sarajevska Bosna dočekuje Slobodu, a Krajina Vogošću PH.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close