LifestyleTehnologija

Kako Chrome učiniti munjevito brzim

Znamo da Google Chrome može da bude spor i da što više kartica sa stranicama otvorite – to će više uticati na zauzetost RAM-a i drugih komponenti računara.

Neko već ima 15 posto brži Chrome – evo kako!

Ne možete da učinite baš puno, ali Google je odavno svijestan problema i očekuje se da će s nekom novom Chrome verzijom računar prodisati. Dok ona ne stigne, pokušajte s nekim od ova četiri savjeta i javite neke svoje načine, ako ih znate da ubrzate Chrome.

1. metod: Izmijenite „Flag Settings“ –

U Chrome pregledaču ukucajte i pokrenite chrome://flags/ nakon čega ćete pred sobom videti dosta toga, ali ne dajte se zbuniti – Potražite „Enable Experimental Canvas Features“ i označite „Enable“ u opciji „Experimental Canvas Features“ – Pronađite opciju „Number of raster threads“ i ukucajte četiri – Na kraju nađite i „Fast tab/Window close“ i otkačite „Enable“ – Resetujte Chrome i trebalo bi da osjetite odmah da je brži.

2. metod: Upotrebite Chrome dodatak –

Web Boost Makes je siguran i pouzdan dodatak, koji ubrzava pregledač i odbija skrivene špijunske napade u pozadini – Preuzmite ga sa Web Boost Makes linka i instalirajte (ima oko 500 ocjena, sa ocjenom skoro pet, a aktivno ga koristi skoro 80.000 korisnika)

3. metod: Promijenite Chrome podešavanja –

Klik na „Settings“, a onda i na „Show Advanced Settings“ – Pronađite „Prefetch resources to load pages more quickly“ opciju i čekirajte je – Na Androidu ćete imati tri dodatje opcije: „Always“, „Only WiFi“ i „Never“, pa izaberite neku koja vam odgovara.

4. metod: Očistite cache, uklonite dodatke i plugine –

Ukucajte chrome://plugins/ u adresno polje i uklonite „plaginove“ koje ne koristite – Kucajte chrome://extensions/ i uklonite dodatke koje ne koristite – Potražite chrome://settings/clearBrowserData i označite šta sve želite da obrišete iz “cache memorije” i zatim kliknite na „Clear Browsing Data“.

 

Autor: Redakcija – avaz.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close