Općine BiHPolitika

Kakanjski privrednici i Općina Kakanj obnavljaju i proširuju parohijski dom u Kaknju

Kakanjski privrednici i Općina Kakanj obnavljaju i proširuju parohijski dom u Kaknju: Najvažnija i najljepša vrijednost koju gradimo i njegujemo u Kaknju je suživot, solidarnost i beskrajno uvažavanje etnički drugog i drugačijeg

Prije nekoliko dana u Kaknju su počeli radovi na rekonstrukciji i proširenju prostornih kapaciteta parohijskog doma koji se nalazi uz pravoslavni hram svetih Apostola Petra i Pavla.

Radove ukupne vrijednosti od oko 100.000 KM finansiraju kakanjski privredni subjekti i Općina Kakanj.

Radilište je danas obišao načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo. Tokom obilaska, domaćin – kakanjski paroh Dragiša Cvjetković je upoznao načelnika s radovima i planiranom dinamikom radova za budući period.

“Drago mi je da je u praksi zaživjela inicijativa o rekonstrukciji i proširenju parohijskog doma u Kaknju. Najvažnija i najljepša vrijednost koju gradimo i njegujemo u Kaknju je suživot, solidarnost i beskrajno uvažavanje etnički drugog i drugačijeg. Sličnosti nas povezuju, a različitosti obogaćuju, to je naš moto”, rekao je načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo.

U Kaknju se posebno cijeni vrijedan rad kakanjskog paroha Dragiše Cvjetkovića, njegova ljudskost i prijateljska srdačnost i otvorenost prema svim ljudima u Kaknju, njegovo prisustvo svim važnim događajima u Kaknju, kao i njegov entuzijazam, optimizam i ustrajnost u okupljanju ljudi, u obnovi, izgradnji i uređenju svih objekata i prostora o kojima brine Srpska pravoslavna crkvena opština Kakanj.

Projekat rekonstrukcije i proširenja prostornih kapaciteta parohijskog doma u Kaknju izradila je kakanjska arhitektica Elzana Neimarlija, a izvođač radova je kakanjsko preduzeće “Trgošped”.

Press Općine Kakanj

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close