Kakanj šalje pozitivan signal privredi sniženjem takse za ovjeru dokumenata

Udruženje poslodavaca “Centar za podršku biznisu“ Kakanj je pokrenulo inicijativu za smanjenje cijene ovjere dokumentacije za pravna i fizička lica, što podrazumijeva smanjenje troškova privrednih društava na godišnjem nivou, ali i smanjenje troškova ovjere dokumenata za građane.

Ovaj centar je u cilju podrške poslovanju preduzeća registrovanih na području općine Kakanj i poboljšanja poslovnog i investicijskog okruženja pokrenuo inicijativu, koja je jednoglasno usvojena na sjednici Općinskog vijeća.

Ubuduće će privredni subjekti za ovjeru svakog potpisa/izjave plaćati dvije KM, umjesto dosadašnjih tri KM, a za ovjeru autentičnosti rukopisa i prepisa, kada se ovjera vrši u više primjeraka, za ovjeru svake slijedeće stranice će plaćati pola marke umjesto dosadašnjih dvije KM, čime će smanjiti troškove u pripremi dokumentacije i biti konkurentniji u procesima javnih nabavki na svojim tržištima.

Upravni odbor “Centra za podršku biznisu“ Kakanj pozdravio je donošenje ove odluke, koja za cilj ima poboljšanje privrede, što je prepoznato kao pozitivan signal organa uprave Općine Kakanj za domaće i strane investitore.

(Fena)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close