Kakanj: Rasvjetljeno i zadokumentovano više teških krađa izvršenih u proteklom

U proteklom periodu policijski službenici Policijske stanice Kakanj su poduzimali operativne mjere i radnje na prikupljanju saznanja i dokumentovanju teških krađa, koje su izvršene u proteklom periodu na području općine Kakanj.

Radi se o teškim krađama izvršenim: dana 02.07.2013. godine u prostorije TR “Amna”, vlasništvo O.E., koja se nalazi u mjestu Varda, općina Kakanj, dana 10.07.2013. godine u TR “Rima maxi”, vlasništvo B.E. iz Zenice, koja se nalazi u ulici Melente Bošnjaka, dana 17.07.2013. godine, u TR “Saraj-M”, vlasništvo B.M., koja se nalazi u ulici Mula Mustafe  Bašeskije, dana 23.07.2013. godine u TR “Kadrić”, vlasništvo K.E., koja se nalazi u mjestu Zgošća, općina Kakanj, dana 29.08.2013.godine u prostorije ugostiteljskog objekta “Scena”, vlasništvo Č.M., u ulici Alije Izetbegovića, dana 31.08.2013. godine u ugostiteljski objekat “Pulse”, vlasništvo B.D., koji se nalazi u ulici Alije Izetbegovića u Kaknju i dana 12.09.2013. godine, u prostorije OŠ „Mula Mustafa Bašeskija” u Kaknju. Prilikom izvršenja ovih teških krađa od strane izvršilaca je otuđena određena količina cigareta, prehrambenih i drugih artikala,  više TV aparata, jedan laptop, te mobilni telefonski aparat.

Nakon poduzetih operativnih mjera i radnji, izvršenih uviđajnih i drugih radnji, te prikupljenih informacija od osoba, došlo se do saznanja koja su ukazivala da bi se u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela mogla dovesti lica: Đ.E., rođen 1988. godine, iz Kaknja, H.S., rođen 1982. godine iz Kaknja, K.F., rođen 1981. godine iz Visokog i S.M., rođen 1987. godine, iz Kaknja.

Nakon lišenja slobode, lica su zadržana u službenim prostorijama Policijske stanice Kakanj, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Prilikom naznačenih aktivnosti policijski službenici su došli do određenih saznanja i podataka o načinima izvršenja predmetnih teških krađa, kao i o otuđenim predmetima, u smislu načina otuđenja istih, prikrivanja i dalje  preprodaje. Jedan dio otuđenih predmeta je pronađen od strane operativnih službenika, koji nastavljaju sa aktivnostima na pronalasku svih otuđenih predmeta.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnih djela Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona je od strane Policijske stanice Kakanj dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca protiv navedenih lica, zbog postojanja osnova sumnje da su lica Đ.E. i S.M. počinila krivično djelo „ Teška krađa“ iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH, a u vezi sa članom 55., ( Produženo krivično djelo), lice H.S. krivično djelo „Teška krađa“ iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH, a u vezi sa članom 33., ( Pomaganje), a lice K.F. krivično djelo „Teška krađa“ iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH, a u vezi sa članom 300.,( Prikrivanje).

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close