RukometSport

Kakanj i Bosna iz Visokog novi su rukometni Premijerligaši

Rukometaši Kaknja i Bosne iz Visokog novi su članovi rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine. Osvajanjem prvih mjesta u Prvim ligama FBiH grupa sjever i grupa jug, stekli su epitet premijerligaša.

Rukometaši Kaknja imali su nešto teži put, obzirom da su praktično tek u posljednjem kolu potvrdili svoj plasman. Glavni konkurent ekipi iz Kaknja bili su rukometaši Gračanice, koji su zauzeli drugu poziciju sa tri boda manje.

Pobjedom u Gračanici na domaćem terenu ekipa Gračanice bila je u prednosti, ali poraz od Slobode, takođe na domaćem terenu koštao ih je ulaska u društvo najboljih. Uslijedio je uzvratni susret u Kaknju, gdje su se Kakanjci revanširali za poraz u Gračanici, i pobjedom na domaćem terenu preuzeli su titulu lidera prvenstva.

U posljednjem kolu pobjedom protiv ekipe Slobode kakanjski rukometaši potvrdili su plasman u Premijer ligu BiH.

Sa druge strane ekipa Bosne iz Visokog i nije imala nekog ozbiljnijeg konkurenta, obzirom da su imali rezultatski niz od 22 utakmice nepobjedivosti.

Nakon što su prošle sezone više tuđom nego svojom krivicom napustili Premijer ligu BiH sada su ponovo tu.

Drugoplasirana ekipa u Prvoj ligi FBiH grupa jug, je momčad RK Čapljina. Kao što smo već ranije pisali rukometnu Premijer ligu sljedeće ekipe: RK Hercegovina iz Nevesinja, RK Prijedor iz Prijedora, RK Krajina iz Cazina, RK Čelik iz Zenice i RK Krivaja iz Zavidovića.

Svijet Rukometa

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close