Kakanj dočekao Gileta

Amar Jašarspahić Gile, pobjednik ovogodišnjeg takmičenja “Zvezde Granda”, stigao je sinoć oko 21 sat u svoj rodni Kakanj.

Kasnije nego je trebalo, jer je zadržan duže na granici. Nisu carinici Giletu kopali po torbama, već su ga natjerali da im pjeva!

Doček u Kaknju priređen je na platou ispred Gradske fontane. Amara je čekalo više hiljada fanova, građana Kaknja i okoline, i staro i mlado. Nije moglo ni bez torte ni bez vatrometa dobrodošilice.

Tek se uz pomoć policije nekako probio do bine.

Gile se zahvalio svima koji su mu pružali podršku tokom svih ovih mjeseci, ne zaboravljajući ni sponzore koji su pomagali u prevozu navijača do Beograda i nazad.

– Nisam neki govornik. Mogu samo reći da me izuzetno dojmilo slavlje mojih Kakanjaca na ulicama nakon proglašenja pobjednika – kazao je Gile i odmah zapjevao „Danku“.

Jučer je gradskoj jezgri, uoči povratka, osvanuo i bilbord sa natpisom “Gile, ti si ponos Kaknja“!

Potvrđen je i datum Giletovog pobjedničkog koncerta. Sa predstavnicima “Granda” je dogovoreno da to bude u petak, 5. jula, na stadionu Fudbalskog kluba “Rudar”. Dolazak na koncert u rudarski „Giletov“ Kakanj već su najavili fanovi iz Mostara i Goražda.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close