Održana 8. sjednica Izvršnog odbora NS/FS BIH

Jučer je u Sarajevu održana 8. sjednica Izvršnog odbora NS/FS BIH, kojoj su, pored članova odbora prisustvovali i članovi Odbora za posredovanje i savjetovanje Ivan Osim, Duško Bajević i Sead Kajtaz. Na sjednici je jednoglasno usvojeno slijedeće:

1. Zapisnik i Informacija o realizacij zaključaka sa 7. sjednice IO NS/FS BiH,
2. Informacija sa kvalifikacione utakmice „A“ selekcija Latvija-BiH i Informacija o neodigranoj prijateljskoj utakmici Oman – BiH, uz pohvale igračima i Stručnom štabu i izraženo zadovoljstvo zbog visoke pobjede u Rigi i Savez će i dalje omogućavati optimalne uslove za pripreme reprezentacije pred odlučujuće nastupe u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.
3. Izvještaj sa kvalifikacione utakmice U21 selekcije BiH – Albanija. Članovi Izvršnog odbora su takođe istakli zadovoljstvo zbog visoke pobjede na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo mladih reprezentacija.
4. Izvještaj sa UEFA kvalifikacionog turnira selekcija U-19 u Austriji, uz zaduženje Tehničkom sektoru da pripremi analizu uzroka neuspješnog učešća nase selekcije na takmičenju u Austriji, kao i loših rezultata na Mediteranskim igrama, sa prijedlogom mjera za poboljšanje rada sa omladinskim selekcijama.
5. Prijedlozi Propozicija takmičenja:
a) BH Telecom Premijer lige BiH,
b) Premijer omladinske lige BiH (juniori i kadeti) i završnice juniorskog Kupa BiH,
c) Jedinstvene lige u ženskom nogometnu/fudbalu, te završnice Kupa BiH u ženskom nogometu/fudbalu sa kalendarom takmičenja,
6. Prijedlozi izmjena i dopuna pravilnika:
a) Pravilnik o takmičenjima,
b) Disciplinski pravilnik,
c) Pravilnik do bezbjednosti,
a sve uz odgovarajuće sugestije članova Izvršnog odbora, koje će biti inkorporisane u konačni tekst navedenih propisa.
7. Informacija sa Kongresa UEFA i FIFA,
8. Informaciji o posjeti Predsjednika UEFA M. Platinija i otvaranju Trening centra NS/FS BiH.
9. Informacija o projektu „mini-terena“ za ustanove za djecu sa posebnim potrebama,
10. Odluka o naknadama za treniranje igrača,
11. Saglasnost na zahtjev Fudbalskog saveza Republike Srpske za odigravanje prijateljske utakmice selekcije Republike Srpske protiv „A“ reprezentacije Srbije, u skladu sa odredbama Statuta NS/FS BiH, uz nakadno definisanje termina utakmice i prikupljanje neophodne dokumentacije (uključujući i bezbjedonosne planove), koja će biti dostavljena na razmatranje FIFA i UEFA, uz poštivanje svih potrebnih procedura u skladu sa propisima FIFA i UEFA.

www.magazinplus.eu – NS BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close